ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΠΟΛΟ

«Δίνουμε και την ψυχή μας!» (Video)

Στους τομείς της εκπληκτικής πορείας της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε η Αρετή Τέζα, με αφορμή την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου Κυπέλλου.

 

Στην …παραζάλη της κατάκτησης του έβδομου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας από την ομάδα βόλεϊ γυναικών και οι δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού, στον ημιτελικό του Final 4 της Γλυφάδας και στην Α1 μπάσκετ γυναικών, που σφράγισαν το 30-0 (στις νίκες) των ομάδων του Ερασιτέχνη επί των αντίστοιχων του «τριφυλλιού» κυριάρχησαν στη σημερινή «Μεγάλη μου αγάπη».

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ερασιτέχνη που μεταδίδεται από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά μίλησαν η Αρετή Τέζα και η Νατάσσα Γκοτζή, ενώ φιλοξενήθηκε και η Χρυσή Διαμαντοπούλου η οποία αναφέρθηκε στη ρεβάνς του Σαββάτου με την Πάντοβα που θα κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας.

Όπως κάθε Δευτέρα υπήρξε εκτενής αναφορά στις αγωνιστικές δραστηριότητες όλων των ομάδων του Ερασιτέχνη και των αντίστοιχων τμημάτων υποδομής,  που επιδεικνύουν εξίσου σημαντικές διακρίσεις στα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Ακολουθούν αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

Αρετή Τέζα: «Δίνουμε και τη ψυχή μας στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό»

«Περισσότερο άγχος είχαμε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Μετά το πρώτο σετ έφυγε και νομίζω πως παίξαμε πάρα πολύ καλά. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε την πρόκριση για τον τελικό.

Εκεί συναντήσαμε τον Πανναξιακό ο οποίος αποδείχτηκε πανάξιος! Μας αιφνιδίασε στο πρώτο σετ. Μετά πήραμε μπρος, βάλαμε τις μηχανές στο φουλ και αγωνιστήκαμε όπως πραγματικά μπορούμε. Έτσι φτάσαμε στην κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου κυπέλλου Ελλάδας. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ ισχυρή ομάδα. Αυτό μαρτυρούν και οι συνεχόμενοι τίτλοι μας».

«Χαρήκαμε όσο μπορούσαμε το βράδυ της Κυριακής και το μυαλό μας είναι στον επαναληπτικό με την Αστερίξ Μπέβερεν. Με την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας ανοίγουμε μία νέα σελίδα. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Βέλγιο δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, που παίζει γρήγορο βόλεϊ. Αξίζει να αναφέρω πως ήταν μοναδική εμπειρία η παρουσία των φιλάθλων μας στο πρώτο ματς που έγινε στην έδρα της Αστερίξ. Δεν σταμάτησαν να φωνάζουν, μας έσπρωξαν στη νίκη και είμαι σίγουρη πως το ίδιο θα συμβεί και την Τετάρτη στο Ρέντη

Με τα όπλα που διαθέτουμε, όπως είναι το σερβίς και το μπλοκ – άμυνα θα την πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Challenge Cup. Θέλει όμως πολύ μεγάλη προσοχή».

«Φεύγοντας από το σπίτι μου και από την οικογένειά μου για την προπόνηση νιώθω πως πηγαίνω σε μία άλλη οικογένεια. Αυτό το νιώθουν όλες οι συμπαίκτριές μου και γενικότερα όλο το τιμ. Από εκεί ξεκινά η επιτυχία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας μας και αυτό αντανακλάται και προς τα έξω μέσε από τις νίκες, τις διακρίσεις και τους τίτλους μας. Όλες μαζί δίνουμε και τη ψυχή μας στο γήπεδο για να διευρύνουμε αυτό τον κύκλο των επιτυχιών του Ολυμπιακού».

 

Νατάσα Γκοτζή: «Μεγάλη νίκη για εμάς, το σύλλογο και τον κόσμο μας»

«Κάθε νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι πολύ σημαντική και για εμάς και για τον σύλλογο και φυσικά για  τους φιλάθλους μας. Ήταν μεγάλη νίκη, λοιπόν,  και βαθμολογικά και για το γόητρο μέσα σε μία δύσκολη έδρα, αλλά ήμασταν καλά προετοιμασμένες για τις ανάγκες τις αναμέτρησης».

«Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν παρουσιάσαμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο,  κυρίως στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ηρεμήσαμε και παίξαμε όπως έπρεπε για να φτάσουμε στον στόχο μας».

«Το ντέρμπι συνέπεσε με μία σειρά εξωαγωνιστικών θεμάτων που αφορούν στις γνωστές ενστάσεις. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλα αυτά που ακούγονται από τους αντιπάλους μας, να είμαστε προσηλωμένες στην ομάδα μας και να εμφανιστούμε σοβαρές και συγκεντρωμένες στο αγωνιστικό μας πλάνο. Στο κλειστό του Παναθηναϊκού υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένες. Αφορά τον αγωνιστικό χώρο που είναι ακριβώς δίπλα στην εξέδρα. Οι αντρικές ομάδες μπάσκετ είναι συνηθισμένες να παίζουν σε αυτό που λέμε «καυτή ατμόσφαιρα». Δεν είναι όμως το ίδιο και για μία ομάδα γυναικών».

«Πράγματι, η έκβαση ενός αγώνα, το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε εξαρτάται εν πολλοίς από το πόσο καλά θα παίξουμε εμείς οι ίδιες. Πολλές φορές, ένα εσωτερικό προπονητικό  διπλό είναι πιο δύσκολο από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος».

«Η Κυριακή ήταν πολύ σημαντική ημέρα για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο για τη δική μας νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά και για την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ γυναικών. Μόλις επέστρεψα σπίτι από το παιχνίδι, άνοιξα την τηλεόραση για να παρακολουθήσω τον τελικό με τον Πανναξιακό. Συγχαρητήρια στο κορίτσια και ελπίζω να μας επιτρέψει το προπονητικό μας πρόγραμμα να μπορέσουμε να πάμε την Τετάρτη στο Ρέντη για να δούμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι που θα δώσουν με την Αστερίξ Μπεβερεν».

Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Θέλουμε να αποδείξουμε πόσο άδική ήταν η ισοπαλία στην Ιταλία»

«Το πώς εξελίχθηκε ο πρώτος προημιτελικός στην Ιταλία μας έχει πεισμώσει ακόμη περισσότερο ενόψει της ρεβάνς του Σαββάτου. Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη και να αποδείξουμε πόσο άδικη ήταν η ισοπαλία στην Ιταλία. Από εκείνο το βράδυ και μετά προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα που θα κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας».

«Η Πάντοβα έχει παραμείνει σχεδόν όπως την  αντιμετωπίσαμε στον Πειραιά και κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Είναι μία ομάδα που παίζει παρόμοιο στυλ πόλο με το δικό μας. Εχουν ομοιογένεια και τα δίνουν όλα στην πισίνα. Παλεύουν, μάχονται και φεύγουν στην κόντρα. Το πρόσφατο νικηφόρο ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να’ ναι η αμυντική μας λειτουργία στη ρεβάνς με την Πάντοβα. Η πρόκριση περνά από την άμυνα».

«Όπως σε όλα τα μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια καθοριστική θα’ ναι και η παρουσία των φιλάθλων μας. Το έχουμε πει πολλές φορές πόσο επιπλέον δύναμη μας δίνει ένα γεμάτο κολυμβητήριο και ξέρουμε πως το Σάββατο οι οπαδοί μας θα βρεθούν στο πλευρό μας για να πανηγυρίσουμε μαζί ακόμη μία μεγάλη νίκη και την πρόκριση στο φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (10:30 – 12:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2017.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button