ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόμβα ενδεχόμενης αναβολής του τελικού Κυπέλλου

telikoooss

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής εξετάζει σοβαρά την μη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ολυμπιακού – ΑΕΚ εφόσον δεν αλλάξει η ΕΠΟ τους διαιτητές.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Τα πάνω – κάτω αναφορικά με την διεξαγωγή του σαββατιάτικου τελικού Κυπελλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ πάει να φέρει ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού προσανατολίζεται να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του τελικού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του θεωρεί ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης τον ενέπαιξε κατά το τελευταίο ραντεβού που είχαν και στο οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών να σφυρίξει τον τελικό ο Σιδηρόπουλος.
Ωστόσο, από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν σήμερα άλλα ονόματα προς έκπληξη του Κοντονή! Γεγονός που επέφερε την έκρηξή του. Σε σημείο, μάλιστα, να συζητάει με τους συνεργάτες του ακόμα και την πιθανότητα αναβολής ή και ματαίωσης του τελικού του Κυπέλλου επειδή δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα από την ΕΠΟ.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κοντονής αποφασίζει να μη γίνει ο τελικός αν δεν αλλάξει η ΕΠΟ τους διαιτητές που αποφάσισε να πλαισιώσουν τον Σιδηρόπουλο! Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε στην οργισμένη δήλωσή του:
«Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο, η Πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα».

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Μπορεί η Ελληνική Ομοσπονδία να μην έχει τοποθετηθεί επίσημα για τα παραπάνω, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως έχουν ξεκινήσει διεργασίες στο εσωτερικό της που εξετάζουν την περίπτωση της αναβολής.
Οι εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες και, όπως είναι λογικό, πολλά θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί στις εργασιακές κινητοποιήσεις. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που επιλέξουν να απεργήσουν, ο OTE TV θεωρείται βέβαιο πως θα ζητήσει την αναβολή του ματς και τη μετάθεσή του για το βράδυ της Κυριακής!
Άλλωστε, ενδεχόμενη απεργία θα αποτελέσει πρόβλημα και για την ασφάλεια, αφού ούτε οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να βρεθούν στο γήπεδο.
Φυσικά, για να παρθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.
Η ΚΕΔ όρισε τη διαιτητική ομάδα που θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ήταν γνωστό πως ο διαιτητής του τελικού μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος και σήμερα ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των υπολοίπων που θα απαρτίσουν τη διαιτητική ομάδα.
Βοηθοί διαιτητή θα είναι οι Αλεξέας και Πετρόπουλος και χρέη 4ου διαιτητή θα αναλάβει ο Τουμπακάρης. Παρατηρητής διαιτησία θα είναι ο Γκρούσης και επιπρόσθετοι οι Κουκουλάκης και Αρετόπουλος.
Αναλυτικά, η διαιτητική ομάδα του τελικού:
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Β’ Βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)
1ος Επιπρόσθετος: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
2ος Επιπρόσθετος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Δημήτριος Γκρούσης (Κορινθίας)
Θέμα με τον τελικό του Κυπέλλου ξέσπασε και πάλι μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ που ρίχνει τις ευθύνες διεξαγωγής του στην ΕΠΟ…
Όπως έλεγε ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν θέλει να βγάλει ανακοίνωση κατά του Σταύρου Κοντονή, καθώς δεν θέλει να δώσει συνέχεια στην κόντρα, δύο ημέρες πριν τον τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
«Τι είναι αυτά τώρα; Υπήρχε λόγος για τέτοια ανακοίνωση; Δεν απαντάμε…», ήταν η επισήμανση του κ. Γκιρτζίκη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button