ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βρυχάται» ο Θρύλος!

Με το μαχαίρι στα … δόντια ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αναντολού Εφές αναζητώντας την επιστροφή στις νίκες, ώστε να σιγουρέψει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει πλέι –οφ (21:00, NS1).

Η επιστροφή στις νίκες είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην αποψινή ιδιαίτερα καθοριστική αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές (21:00, NS10

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι προέρχονται από δύο «κολλητές» ήττες από Μπαρτελόνα (63-90) ακι ΤΣΣΚΑ Μόσχας (89-81), εκ των οποίων η πρώτη έπληξε αρκετά το γόητρό τους και τυην ψυχολογία τους, φιλοξενούν την τουρκική ομάδα στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και θέλουν όσο τίποτε άλλο να πετύχουν τη 19η νίκη τους σ’ αυτή τη φάση. Μάι ενδεχόμενη επιτυχία, που θα τους ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τη κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη τετράδα, όπου θα τους χαρίσει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των καθοριστικών προημιτελικών. Με φόντο το Final-4  του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να επισημαίνει στους παίκτες του, την επικινδυνότητα της τουρκικής ομάδας αλλά και την προσοχή που οφείλουν να επιδείξουν και οι ίδιοι.

Ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού, δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έτσι όπως φαίνεται δεν θα αγωνιστεί ούτε την επόμενη εβδομάδα, ενώ και ο Βασίλης Τολιόπουλος εξακολουθεί να «ψήνεται στον πυρετό.

Αντίθετα, ο κόουτς του Ολυμπιακού θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Βαγγέλη Μάντζαρη ο οποίος όμως είναι φανερά αποδυναμωμένος από την ίωση βαριάς μορφής, που αντιμετώπιζε τις προηγούμενες ημέρες.

Το πλάνο δράσης είναι συγκεκριμένο για τον Θρύλο. Το ζητούμενο είναι η εύρεση ρυθμού, μέσα από την πολύ πιεστική άμυνα, τον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και τη διάθεση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βάλουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους.

Εφόσον τηρηθούν σωστά αυτές οι παράμετροι, νομίζουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν όλα τα εχέγγυα να φτάσουν στην νίκη μπροστά στο ένθερμο κοινό τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button