ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βασίλισσα» όλων των εποχών η Ρεάλ Μαδρίτης! (Video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και «χρυσή» αλλαγή τον Γκάρεθ Μπέιλ, που πέτυχε δύο γκολ οι «Μέρενχες» υπέταξαν με 3-1 τη Λίβερπουλ και πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική κατάκτηση Champions League κι έγιναν η πρώτη ομάδα που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.

 

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι «Μερέγχες» έδειξαν χαρακτήρα καρδιά και ποιότητα κορυφαίου συνόλου, απέναντι στην Λίβερπουλ, επικρατώντας με 3-1 στον τελικό του Κιέβου αποδεικνύοντας ότι δικαιότατα θεωρούνται ο κορυφαίο σύλλογος της Ευρώπης! Κι αυτό, διότι κατέκτησαν για τρίτη συνεχόμενη χροιά τον το τρόπαιο του Champions League αποτελώντας την μοναδική ομάδα που πετυχαίνει τέτοιο κατόρθωμα, φτάνοντας αισίως τις 13 κατακτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τα 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών που είχε κατακτήσει στο πέρασμα των δεκαετιών 1950 κι 1960. Όπως ακι το τέταρτο τα πέντε τελευταία χρόνια…

Η «Βασίλισσα» ευτύχησε να έχει σε πολύ μεγάλη βραδιά τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ουαλός ακραίος επιθετικός αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή του Ζινεντίν Ζιντάν, μετατρέποντας το 1-1 του 60ού λεπτού σε θριαμβευτικό 3-1  απογειώνοντας στον … ουρανό τους οπαδούς της ομάδας του

Ο Γάλλος πρώην σούπερ σταρ και νυν τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης  που στον τελικό του 2002 είχε πετύχει το ομορφότερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League, «τρελάθηκε» από το εντυπωσιακό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ με το οποίο διαμορφώθηκε το καθοριστικό 2-1 στο 63’.

Από την άλλη πλευρά η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ απέτυχε σε ακόμη ένα τελικό ευρωπααϊκής διοργάνωσης απέναντι μάλιστα σε ισπανική ομάδα. (σ.σ. πριν από μία διετία ήταν η Σεβίλλη στον τελικό του Europa League), χάνοντας μάλιστα με το ίδιο σκορ…)

Οι «Reds»… πλήρωσαν τη τρομερή τους ατυχία, αφού είδαν πολύ νρίς τον πρώτο τους φετινό σκόρερ τον Σαλάχ να εγκαταλείπει τραυματίας τον αγωνιστικό χώρο… Όπως φυσικά ακι τις … γκάφες του Κάριους. Τόσο στην φάση του 1-0 όπου ο πορτιέρο της Λίβερπουλ .. έδωσε στο πιάτο το γκολ στον Μπενζεμά, με τον Γάλλο με προβολή να γράφει το 1-0.

Αλλά και στην φάση του 83ου λεπτού όπου έβαλε λάθος τα χέρια τους το μακρινό σουτ του Μπέιλ καταδικάζοντας την ομάδα του στην ήττα και την απώλεια του τροπαίου

Η Λίβερπουλ είχε καταφέρει να ισοφαρίσει προσωρινά στο 55′ με κοντινή προβολή του Μανέ, ο οποίος είχε σουτ στο δοκάρι στο 70’

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (37′ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Καζεμίρο, Κροος, Μόντριτς, Ισκο (61′ Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (89′ Ασένσιο).

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83′ Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (30′ Λαλάνα), Φιρμίνο.

Απολαύστετις καλύτερες στιγμές του τελικού

 

https://youtu.be/lbm9zWj9PwE

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button