ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοχειρίας το ανάγνωσμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eχει καταντήσει γραφικό ,πλέον, αυτό που συμβαίνει με τον μπασκετικό Ολυμπιακό.  Και το λέω ορθά και απόλυτα κοφτά. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να έρχεται ο Παναθηναϊκός, ακόμα και στο άδειο ΣΕΦ και να  σου κλέβει παιχνίδια με οποιονδήποτε τρόπο.

Σήμερα η ομάδα ήταν παραδόξως καλή , για τις απουσίες που είχε και είναι ουκ σημαντικές και καθοριστικές(Σπανούλης ,Ρόμπερτς), αλλά το να χάνεις ένα “δικό” σου παιχνίδι που το έχεις στους 9 πόντους και να μη σκοράρεις για πέντε λεπτά αυτό είναι έγκλημα.

Δεν είμαι μπασκετικός αναλυτής ,ούτε από αυτούς που “προστατεύουν” το άθλημα και  δεν γράφουν για τη διαιτησία. Δεν θα ασχοληθώ ούτς με τα box out ,ούτε τα Plays ούτε τα υπόλοιπα που τα ξέρουν οι  προπονητές και οι “προπονητές” για να εντυπωσιάσουν.

Θα πω πολύ απλά ότι ΒΑΡΕΘΗΚΑ κόουτς Σφαιρόπουλε τον  Ρίβερς να βάζει τρίποντα σαν παλαβός όταν παίζει με τον Ολυμπιακό είτε εντός ,είτε εκτός ΣΕΦ  και σε 30 παιχνίδια να κάνει γιο γιο τις άμυνες του Ολυμπιακού από τα 6.75.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ, πέρα από τον Ρίβερς να βλέπω τους παίκτες του Παναθηναϊκού να σκοράρουν ανενόχλητοι τρίποντα στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να μην υπάρχει ένα σύστημα στην άμυνα να μην τους το επιτρέπει..

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ όταν έχεις δύο ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ απουσίες να διώχνεις τον παίκτη σου που μπορεί να σου αλλάξει κάτι μέσα στο παιχνίδι, είναι δεν είναι καλός,και ειδικά όταν αυτός λέγεται Παπανικολάου. Που μπορεί να παίξει άμυνα και ειδικά πάνω στον Ρίβερς. Και τι είπε ο Παπανικολάου. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Κάποια στιγμή και οι παίκτες απηυδίζουν με αυτά που βιώνουν. Και οκ..Μπορείς να πεις ότι φοβόσουν για τεχνική ποινή στον πάγκο με οριακό το ματς, αλλά μπορείς ότι κάνεις,να το πράξεις ήρεμα. Και όχι  να διώξεις ένα παίκτη σαν τον “Παπ” σε μία τέτοια δύσκολη μάχη.Αν  βέβαια ο Παπανικολάου αντιμίλησε  στον προπονητή του ή οτιδήποτε άλλο, που κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ,τότε ο Σφαιρόπουλος καλά έκανε, αλλά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά.

Μετά, με το +9 νομίζεις ότι “καθάρισες” το ματς και βγάζεις αυτούς που ήταν on fire(Μακ Λιν,Τόμπσον). Ροτέισον γαρ, αλλά ήταν και αυτοί που “τράβαγαν” το παιχνίδι και ειδικά ο Μακ Λιν. Αποτέλεσμα; Πέντε λεπτά χωρίς καλάθι.Βάλε και την απουσία στην άμυνα ,πάρτι ο Παναθηναϊκός.

Μετά υπάρχει και η εξίσωση διαιτησία. Ενα ακόμα non call είδαμε σήμερα. Ο Μακ Λίν βάζει καλάθι, ο Σίνγκλετον  μόνο που δεν του έσπασε το χέρι του αντιπαλου του, που σκοράρει και οι διαιτητές δεν δίνουν φάουλ και να δώσουν την ευκαιρία στον Μακ λίν για την ισοφάριση.  Βλέπω λίγους να στέκονται σε αυτό . Αλλά είπαμε.Πρέπει κάποιοι να προστατέψουν το μπάσκετ. Από τι; Απο τον “Φάρο” που έχει αφήσει διαιτητές Ευρωλίγκας εκτός για να παίζουν κάποιοι που δυστυχώς είναι λίγοι. Και δεν το λέω εγώ..Αλλά τα γεγονότα ..Τα…γεγονότα που έλεγαν και σε μία παλιά Ελληνική ταινία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button