ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτές είναι οι σημαντικές αλλαγές της LEN για τα ευρωπαϊκά του πόλο

Μια σειρά από αλλαγές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της είναι έτοιμη να εισάγει η LEN από την καινούρια σεζόν. Αλλαγές οι οποίες μόνο ευεργετικές μπορούν να χαρακτηριστούν για τον Ολυμπιακό, καθότι μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η αύξηση του αριθμού των ομάδων και συνεπώς και των παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν μόνο το πόλο ανδρών και ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται αφού αγωνίζεται εδώ και χρόνια στο Champions League.

Το πρώτο που μάθαμε είναι ότι το επόμενο Final Six του 2018 θα διοργανωθεί στην Γένοβα, ενώ ορίστηκε και η πόλη που θα φιλοξενήσει εκείνο του 2019 και είναι το Αννόβερο.

Μία σημαντική αλλαγή, που έρχεται σε αυτό που λέγαμε νωρίτερα, είναι ότι οι όμιλοι που μέχρι στιγμής είχαν έξι ομάδες, πλέον θα έχουν οκτώ. Επομένως αυτό σημαίνει πως θα έχουμε και παραπάνω αγώνες. Αυτό θα γίνει μέσω της διάθεσης τεσσάρων ακόμη wild cards από την LEN και οι υποψήφιες χώρες για να τις λάβουν είναι οι Ρωσία, Ολλανδία, Ρουμανία, Γερμανία και Μαυροβούνιο.

 

Παράλληλα, ορίστηκαν και οι ημερομηνίες για την διεξαγωγή του Final Six της Γένοβα, που θα γίνει στις 7-9 Ιουνίου. Οι δε αγώνες των ομίλων θα πραγματοποιηθούν στις 25/10, 8/11. 20/12, 29/12, 13/1, 24/1, 7/2, 28/2, 14/3, 31/3, 18/4, 28/4, 9/5.

Με βάση αυτές τις σημαντικές αλλαγές, (συντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες), εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό. Με δεδομένο τον ελάχιστο ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι ερυθρόλευκοι θα παραμένουν σε εγρήγορση μέχρι το Final Six και έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button