ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτά τα κάνει μόνο ο Ολυμπιακός!

 

Τέσσερις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις σε διάστημα ισάριθμων ημερών κι επικές προκρίσεις από τον Αυτοκράτορα.

 

Την αίγλη, την δυναμική, αλλά και το μεγαλείο του σε όλες τις εκφάνσεις αποδεικνύει περίτρανα ο Ολυμπιακός!

Σε δύσκολες εποχές, όπου η χώρα βουλιάζει, μοναδική σανίδα σωτηρίας κι ευτυχίας, αποτελεί ο Αυτοκράτορα Θρύλος,  ο οποίος κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες παραδίδει μαθήματα προς όλες τις κατευθύνσεις, πιστοποιώντας ότι αποτελεί με διαφορά τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο του κόσμου!

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν η σειρά της εκπληκτικής ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού να πανηγυρίσει μία επική πρόκριση στο Final-4  της Ευρωλίγκα

Το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκες» γοργόνες παρατάχθηκαν χωρίς τον προπονητή τους Χάρη Παυλίδη και τον στενό του συνεργάτη και με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας Θόδωρο Βλάχο να πιάνει δουλειά, κατάφεραν να λυγίσουν τις Ιταλίδες με 11-10 στα πέναλτι σηκώνοντας στο … πόδι το «Παπαστράτειο», που γνώρισε μεγάλες πιένες!

Έτσι, ολοκληρώθηκε με τρόπο μαγικό κι ονειρεμένο ένα «γεμάτο» ευρωπαικό τετραήμερο για τον Ολυμπιακό σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα, στην διάρκεια του οποίου η «ερυθρόλευκη» οικογένεια έζησε πολύ μεγάλες στιγμές

 

Η αρχή έγινε την περασμένη Τετάρτη, όπου η ομάδα βόλεϊ γυναικών … ξανάγραψε ιστορία! Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς απέκλεισαν την Αστερίξ με δύο νίκες και με το επικό 3-1 στο κλειστό του «Μελίνα Μερκούρη» πανηγυρίζοντας την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Challenge Cup  για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος.

Την Πέμπτη ήταν η σειρά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού να αποτινάξει από … επάνω της όλη την αρνητική ενέργεια κι ατμόσφαιρα, που είχε καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα από τις εμμονικές τάσεις του Πάουλο Μπέντο. Με τον ανανεωμένο άνεμο που προσέδιδε η έλευση του Βασίλη Βούζα  σε συνδυασμό με το πάθος όλων όσων αγωνίστηκαν, με πρώτο και καλύτερο τον τεράστιο Εστέμπαν Κμαπιάσο, ο Θρύλος κοίταξε στα μάτια τη Μπεσίκτας.

Και με λίγη τύχη μπορεί να επιστρέψει από την Πόλη με το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League  στις αποσκευές του! Για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία…

Την Παρασκευή το βράδυ την … σκυτάλη πήρε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού! Ανήμερα των 92ων γενεθλίων από την ίδρυση του κορυφαίου συλλόγου της χώρας οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έστησαν το δικό τους πάρτι στο παρκέ του ΣΕΦ θριαμβεύοντας με 81-73 της Νταρουσάφακα. Νίκη, η οποία σηματοδότησε την μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης στα προημιτελικά της πιο απαιτητικής Ευρωλίγκα όλων των εποχών, πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση των «μαραθωνίου»!

Για να φτάσουμε το απόγευμα του Σαββάτου στο κολυμβητήριο του Πειραιά, όπου η ομάδα πόλο γυναικών προκρίθηκε στο Final-4  της Ευρωλίγκα! Με τρόπο συγκλονιστικό!

Αλήθεια υπάρχει άλλος σύλλογος στον κόσμο που να πετυχαίνει τέτοια κατορθώματα:

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button