Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτά θέλει να διορθώσει ο Λεμονής!

Η εύρεση αυτοματισμών, ομοιογένειας, αλλά και η ορθολογική ανάπτυξη από τις πτέρυγες και τον άξονα είναι τα σημεία στα οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο προπονητής του Ολυμπιακού.

 

Πολλή δουλειά σε αρκετούς τομείς ζητά από τους ποδοσφαιριστές του ο Τάκης Λεμονής ενόψει της κρίσιμης συνέχειας που περιμένει την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας ήρθε στο πλέον κατάλληλο χρονικό σημείο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει την ευκαιρία να διορθώσει πολλά κακώς κείμενα που έχει διαγνώσει τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό «κομμάτι».

Όπως φάνηκε και στο σαββατιάτικο νικηφόρο με 3-0 φιλικό επί της ομάδας Νέων, ο 57χρονος τεχνικός έχει δώσει ιδιαιτερη έμφαση στην εύρεση ισορροπίας μεταξύ και των τριών γραμμών, αλλα΄και στον τρόπο ομαλής μετάβασης της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό που πρωτίστως επιθυμεί ο επιτυχημένος προπονητής, είναι η ανάπτυξη να γίνεται με ορθολογικό τρόπο κυρίως με την μπάλα κάτω.

Επίσης πολλά στο εξής θα στηριχθούν από την παραγωγή φάσεων που θα γίνονται από τις πτέρυγες. Όπως μας έχει συνηθίσει ο έμπειρος τεχνικός από την πάροδο των τριών προηγούμενων θητείων του στην ομάδα ο Ολυμπιακός των δικών του ημερών αρέσκεται στο να δημιουργεί ρήγματα από τα πλάγια, ποντάροντας πολλά στην ποιότητα και την ταχύτητα των εκάστοτε ποδοσφαιριστών του.

Το ίδιο βέβαια, αφορά και την «επικοινωνία» των εσωτερικών χαφ. Ο Τάκης Λεμονής ζητά συνεχώς κίνηση με ή και χωρίς την μπάλα αναζητώντας να δημιουργηθούν κενοί χώροι και ανισορροπία, ώστε να γίνει η κάθετη μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Στο συγκεκριμένο τομέα, η τεχνική ηγεσία δουλεύει πολύ σε καθημερινή βάση, ευελπιστώντας η ομάδα να μπορέσει να βρει το συντομότερο δυνατόν τους απαραίτητους αυτοματισμούς, που θα της επιτρέψουν να γίνει περισσότερο απρόβλεπτη, προσθέτοντας πολλούς «πονοκεφάλους» στις αντίπαλες άμυνας

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους ανταπκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, ωστόσο ο 57χρονος τεχνικός δεν σταματά να ζητά πολλή δουλείά, αφού υπάρχουν και μία σειρά από σημαντικά θέματα που χρειάζονται άμεση βελτίωση, δεδομένου ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχόμενες.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button