ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον Λάζαρο με αγάπη!

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε τη λύση απέναντι στον εκπληκτικό τερματοφύλακα του Λεβαδειακού,Επασί, ο οποίος με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον …ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή κίπερ των Βοιωτών για το ..φτωχό μεν ,σημαντικό δε  τρίποντο στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος . Μηχανάκι στην μεσαία γραμμή ο Καμαρά ,πολύ καλή παρουσία από Φορτούνη –Ομάρ και Τσιμίκα.

 

Οι …σαρωτικές αλλαγές ,ελέω Ροτέισον, που θα περίμεναν πολλοί από τον Πέδρο Μαρτίνς δεν έγιναν  με τον Πορτογάλο να αφήνει εκτός  όχι απλά ενδεκάδας αλλά και 18άδας τον Ποντένσε για να βάλει τον Πάρντο, ο Μεριά βρέθηκε στο πλάι του Βούκοβιτς και  ο Τοροσίδης αμυντικός χαφ πλάι στον Καμαρά . Κατά τα άλλα, Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ στο δεξί άκρο και Τσιμίκας στο αριστερό, Λάζαρος, αριστερά στο ένα φτερό και ο Φορτούνης πίσω από τον Γκερέρο.

Από νωρίς, ο Ολυμπιακός ήθελε  να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και να «τελειώσει» νωρίς τη μπουγάδα. Μόλις στο 5ο λεπτό, τρομερή κίνηση και σέντρα από τον Τσιμίκα με τον Γκερέρο σε ρολο φορ να πιάνει κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Πίεση …αλλά άκαρπη

.Παρά το γεγονός  ότι οι Πειραιώτες δεν  είχαν καταφέρει να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα , οι Πειραιώτες έβγαζαν συνεργασίες, είτε από τα άκρα ,είτε  από  τον άξονα, αλλά η μπάλα  δεν έφτανε εύκολα στον Γκερέρο ,με τον Λεβαδειακό σε στάση αναμονής.  Ουσιαστικά  ο Καμαρά με δύο μακρινά σουτ απείλησε την εστία του Επασί και μία ωραία κίνηση  του Λάζαρου στο 39, από αριστερά, με τον  Επασί και πάλι σε ετοιμότητα.

Άξιο αναφοράς ένα σουτ διαγώνιο του Τσαμπούρη από δεξιά και λίγο μέσα από την περιοχή του Νανγκίς που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γιαννιώτη.

Το ΟΧΙ του Επασί

Στο 43, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να σκοράρει όταν ο Ζησόπουλος ανέτρεψε τον Φορτούνη μέσα στην περιοχή, αλλά ο 26 χρόνος άσος νικήθηκε από τον κίπερ της Λειβαδιάς  .Στο 45, πάντως θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι σε χέρι του Ντιόγκο το οποίο ο Κουμπαράκης θεώρησε ακούσιο.

Στο β ημίχρονο, ο Μαρτίνς έβγαλε Τοροσίδη και Πάρντο  για να βάλει Μπουχαλάκη και Χασάν, παίζοντας ένα 4-4-2 με Χασάν και Γκερέρο,αν και ο Ισπανός έβγαινε λίγο πίσω από τον Αιγύπτιο.

Ο άτυχος Χασάν

Ο Χασάν έδειξε από το πρώτο ματς ότι είναι στις φάσεις  και όταν βρεί τα πατήματα του θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό έστω και αν οι δύο πρώτες του προσπάθειες  δεν στέφθηκαν από επιτυχία.  Πρώτα στο 57, όταν πήρε τη μπάλα από τον Καμαρά γύρισε το σώμα, πλάσαρε, ο Επασί βρήκε τη μπάλα τόσο, όσο  για να αλλάξει αυτή πορεία και να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά από σέντρα του Φορτούνη και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής και με  ψαλίδι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Είναι τρελός ο Λάζαρος

Και εκεί που ο Επασί έμοιαζε ανίκητος ήρθε ο Λάζαρος…Στο 62, με μία μαγική  εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα χαμηλά και κάτω ,τόσο που ο εξαιρετικός κίπερ των Βοιωτών δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Ο  Γάλλος ,πάντως, συνέχιζε την εκπληκτική του εμφάνιση κάνοντας ακόμα δύο εξαιρετικές αποκρούσεις απέναντι στον Γκερέρο στο 66 και στο σουτ του  Φορτούνη στο 69, αλλά και σε άλλες δύο περιπτώσεις ,στο 82 και το 90, ενώ όταν δεν χρειαζόταν να επέμβει έβλεπε και την τύχη να είναι με το μέρος του ,καθώς το σουτ του Καμαρά στο 76, κόντραρε και πήγε κόρνερ, ενώ ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Τσιμίκα πέρασε άουτ.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης – Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μεριά, Τσιμίκας – Τοροσίδης, Καμαρά – Πάρντο, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος – Γκερέρο

Λεβαδειακός: Επασί – Τσαμπούρης, Κρνέτα, Ζησόπουλος, Ντιόγκο – Μητρόπουλος, Όμο – Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Νανγκίς – Μαρκόβσκι

 

                                                 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button