ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν!»

Στις ιδιαιτερότητες και τον βαθμό δυσκολίας που κρύβει για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με την Γαλατασαράι αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Στην κρισιμότητα που έχει συγκεντρώσει για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση της Παρασκευής απέναντι στην Γαλατασαράι, εστίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε ότι η μάχη με τη τουρκική ομάδα αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της φετινής περιόδου για τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε με το σωστό σκεπτικό, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του αντιπάλου μας. Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Η Γαλατά έχει νικήσει Ρεάλ εντός και Μπαρτσελόνα εκτός. Είναι καλή ομάδα και μπορεί να προκαλέσει με το καλό επιθετικό της παιχνίδι μεγάλο πονοκέφαλο στον αντίπαλο. Αυτό το βιώσαμε και εμείς στον πρώτο γύρο. Είναι φύση επιθετική ομάδα που μπορεί να σκοράρει. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Αμυντικά να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους και επιθετικά να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους. Έχει ταλέντο επιθετικά και είναι μία ομάδα που μπορεί να πάρει διαφορές. Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Περιμένουμε να έρθει ο κόσμος και μακάρι να γεμίσει το γήπεδο και με τη φωνή του να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για το αν η ήττα στον πρώτο γύρο είναι έξτρα κίνητρο, αλλά και για την κατάσταση του Σπανούλη:

«Σίγουρα κανείς δεν ξεχνάει τον πρώτο γύρο. Αλλά δεν μπορούμε να μένουμε εκεί και να δούμε το παιχνίδι εκδικητικά. Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι. Στο άλλο ερώτημά σας, όντως τον Σπανούλη δεν θέλαμε τον πιέσουμε και γι’ αυτό έκατσε περίπου 28 ημέρες εκτός. Είναι λογικό να μην έχει ρυθμό αμέσως, ύστερα από μία τέτοια απουσία. Σιγά σιγά θα βρει τον ρυθμό του. Το σημαντικό είναι να είναι υγιής. Αυτή τη στιγμή έχει πυρετό και δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε αυτό το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο στον Ολυμπιακό έχουν το μυαλό τους στην τελική κατάταξη του ομίλου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επεσήμανε:

«Ακόμα δεν το σκεφτόμαστε. Θέλαμε αρχικά να περάσουμε στους «οκτώ». Πάμε βήμα βήμα. Μετά να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Αν το πάρουμε με το καλό, τότε θα πάμε για κάτι πιο ψηλά. Αλλά, αυτή την στιγμή σκεφτόμαστε να πάρουμε το πλεονέκτημα».

Για την κατάσταση τνω τραυματιών:

«Και τους δύο θα τους δει ο γιατρός και θα τους δούμε και εμείς στο γήπεδο. Δεν γνωρίζω. Θεωρώ ότι του Λοτζέσκι δεν είναι κάτι σοβαρό και θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο Γουότερς με την Νταρουσάφακα έπαθε ένα διάστρεμμα. Δεν ήταν στο 100% αλλά ήθελε να παίξει. Μπράβο του που παρόλο δεν ήταν έτοιμος, ήθελε να παίξει, αλλά γι’ αυτό δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής με την ΑΕΚ. Ακόμη δεν έχει κάνει προπόνηση. Αν κάνει, πιστεύω ότι θα παίξει. Αν δεν κάνει, δεν νομίζω ότι θα παίξει».

Για την περίπτωση του Πάτρικ Γιανγκ:

«Ο Πάτρικ πέρασε μία δύσκολη δοκιμασία. Δεν είναι εύκολο να έχεις έναν τόσο σημαντικό τραυματισμό και να έχεις αυτό το κορμί. Δεν είναι γκαρντ. Έχει κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει. Όταν μπήκε να παίξει δεν ήταν καλός. Άρχισε να παίξει για να βρει τον ρυθμό του, αλλά εκεί έπαθε μία τενοντίτιδα. Είναι φυσικό να μην είναι στον καλύτερο ρυθμό, αλλά ακόμη χρειάζεται προπονήσεις και αγώνες για να βρει τον ρυθμό του. Ο στόχος για μένα είναι τα πλέι οφ, για να είναι έτοιμος. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος. Χρειάζεται υπομονή. Είναι άπειρος για να διαχειριστεί έναν τέτοιο τραυματισμό. Τα παιδιά που είναι νέα βιάζονται και δεν είναι εύκολο αυτό. Πρέπει να περάσεις μία διαδικασία. Θέλει υπομονή, στήριξη και αυτό κάνουμε όλο αυτό διάστημα με τον Πάτρικ γιατί τον πιστεύουμε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button