Νίκος ΑβραμίδηςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απαγορεύεται ο Ολυμπιακός να παίρνει πέναλτι;

Πριν πάμε στο κομμάτι της κριτικής ,ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οτι σήμερα,στη Νέα Σμύρνη είδαμε πραγματική ματσάρα.  Από αυτές που  φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα και  δείχνουν  ότι και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα,μπορούμε να δούμε παιχνίδια ανάλογα στο εξωτερικό.

Βέβαια, ακόμα και αυτή η ματσάρα και η νίκη του Ολυμπιακού είναι δεδομένο ότι πείραξε κάποιους και ειδικά  ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το 3-4. Με πέναλτι δηλαδή.  Που  για κάποιους ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να παίρνει την εσχάτη των ποινών  γιατί έτσι γουστάρουν.

Μιλάνε για μη πέναλτι στη  φάση του Οικονόμου με τον Φορτούνη ,με τον παίκτη του Πανιωνίου να κάνει φράγμα και γράφουν για πέναλτι στο 95 που δεν δίνει στον Χατζίσαφί. Που υποτίθεται ότι ο Φιγκέιρας τον ρίχνει κάτω ακουμπώντας τον στα πλευρά και αυτός πριν πέσει πιάνει τον δεξί του ώμο.Για γέλια!!!

Πάμε και στο ματς Οποιος περίμενε ή περιμένει τον Λεμονή να αλλάξει τον Ολυμπιακό, προκειμένου η ομάδα να βρεί ρυθμό και μετά το 60 να μην “κάθεται” ,μάλλον έχει εθιστεί στις περιπέτειες του Χάρι Πότερ.  Θαύματα  δεν γίνονται εύκολα. Και ο Ολυμπιακός για να βελτιωθεί, κυρίως στη φυσική κατάσταση και εν συνεχεία στο πως θα παίζει θέλει χρόνο.

Ο Λεμονής προβληματίζεται. Στη διακοπή δούλεψε σε πράγματα και αυτό φάνηκε. Ειδικά στη δημιουργία φάσεων και στις στημένες φάσεις, όπως πχ το γκολ του Σισέ.

Αλλά και πάλι, μετά το 60 είχε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία. Και επαναλαμβάνω..Αμυντική λειτουργία δεν είναι μόνο οι αμυντικοί παίκτες. Η αλλαγή Ταχτσίδη-Οτζίτζα ήταν λανθασμένη. Ο Βέλγος, βέβαια, δεν ήταν καλός, αλλά ο Ταχτσίδης ήταν πολύ κακός. Αργός στις αντιδράσεις του ,ενώ η αλλαγή του Λάμπρου απο τον Γρηγορίου, άλλαξε τις ισορροπίες και ο Πανιώνιος έγινε πολύ επικίνδυνος. Κακός και ο Φιγκέιρας που και θα πρέπει να είναι πιο ήρεμος και θα πρέπει σε πολλά θέματα να σοβαρευτεί στην αγωνιστική του συμπεριφορά.

Κέρδος του Ολυμπιακού ήταν ότι δεν “χάθηκε” μετά το 1-0. Εβγαλε αντίδραση και ποιότητα και θα μπορούσε με τις χαμένες ευκαιρίες να είναι 1-6 στο ημίχρονο και να μη φτάσει να μας κάνει καρδιακούς.

Κέρδος είναι ο Φορτούνης ,που έβγαλε καρδιά-πάθος και δυναμική. Και αυτόν τον Κώστα θέλουμε. Να τα δίνει όλα. Να πανηγυρίζει και λίγο προκλητικά όπως σήμερα. Να βγάλει εγωισμό ρε παιδί μου!

Κέρδος είναι και ο Σισέ. Ο Αφρικανός ήταν κομβικός .Τόσο στο γκολ που έκανε το 1-1, όσο και στη φάση με τον Οικονόμου που έσωσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Κέρδος είναι ο Καρίμ. Ενας παίκτης που  ξέρει να τοποθετείται μέσα στην περιοχή, αλλά και έξω από αυτή  και έχει και το γκολ. Εξυπνος και οξυδερκής με λίγα λόγια .

ΥΓ1: Κάποιοι πάνε να δημιουργήσουν κλίμα εν όψει ΠΑΟΚ. Μάλλον δεν έχουν εμπιστοσύνη στο “Δικέφαλο” της καρδιάς τους και αρχίσουν τις κονιορδίες για τη διαιτησία.

ΥΓ2: Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν ο Προτό είναι καλύτερος απο τον Καπίνο.

ΥΓ 3: Πόσο ηδονιστικό είναι να βλέπεις τον προπονητή σου να πανηγυρίζει λες και είναι ποδοσφαιριστής και πόσο μαγκιά είναι οι παίκτες να σου αφιερώνουν ένα γκολ που έβαλαν έστω και αν δεν αποτελούν επιλογή σουl

ΥΓ4: Τελικά κάποιοι έχουν δίκιο.Πονάει το 50-50 γιατί θέλουν  30 -70 εναντίον του Ολυμπιακού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button