Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξέχαστο «γλέντι» με ΠΑΟΚ! (Video)

 

af0301_anasto

Σαν σήμερα το μακρινό 1989 ο Ολυμπιακός ταπείνωσε με 4-0 τον «Δικέφαλο» του Βορρά στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης», αποδίδοντας διαστημικό ποδόσφαιρο.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με μία από τις πολλες ευρείες νίκες, που έχει να επιδείξει στο ενεργητικό του σε βάρος του ΠΑΟΚ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται 27 χρόνια από τον θρίαμβο του Θρύλου με το εντυπωσιακό 4-0 στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης», με τους«ερυθρόλευκους» με αποδίδουν καταπληκτικό ποδόσφαιρο και να προκαλούν τρόμο και … πανικό στους αντιπάλους τους!

Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν εκείνη την εποχή πρώτο …βιολί το τεράστιο Λάγιος Ντέταρι και με τον Νίκο Αναστόπουλο να έχει επιστρέψει … δριμύτερος στο Λιμάνι της καρδιάς του λίγους μήνες νωρίτερα από την θητεία του σε Αβελίνο και Πανιώνιο, είχα ξεκινήσει εκείνη τη σεζόν με πολλές φιλοδοξίες και προοπτικές.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πολύ εύκολη λεία για τον Θρύλο, ο οποίος μπήκε φουριόζος στο ματς κι ευτύχησε μόλις στο 12’ να ανοίξει το σκορ με καρφω΄τη κεφαλιά του Αλέξη Αλεξίου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 35’ ήταν η σειρά του Τάσου Μητρόπουλου με κεφαλιά να προλάβει την έξοδο του Γκιτσιούδη και να βάλει φωτιά στο «Γ. Καραίσκάκης» για το 2-0!

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν δύο πανέμορφα γκολ του Νίκου Αναστόπουλου (47’, 74’), ώστε ο δείκτης του σκορ να εκτοξευτεί στα επίπεδα του 4-0!

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του θριάμβου του Ολυμπιακού στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button