ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλμέιδα, για θυμήσου! (Videos)

OSFP_VERDER3_b

Με αφορμή την έλευση του Πορτογάλου φορ στην ΑΕΚ το Redaroume σας ταξιδεύει 9 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις δύο μεγαλοπρεπείς «τριάρες» του Ολυμπιακού επί της Βέρντερ Βρέμης στην οποία αγωνιζόταν τότε ο Ούγκο Αλμέιδα.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Στην απόκτηση ενός παίκτη που θεωρείται ιδιαίτερα γουρλής για τον Ολυμπιακό, προχώρησαν στην ΑΕΚ.

Για τον Ούγκο Αλμέιδα ο λόγος.

Ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος έρχεται στην χώρα μας για τα …τελευταία συντάξιμά του έχει συνδέσει …άθελά το όνομά του χρονικά με τη πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League!

Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Αλμέιδα έχει βιώσει από πρώτο χέρι τί σημαίνει Ολυμπιακός και το έζησε με ιδιαίτερα πικρό τρόπο εκείνο το βροχερό βράδυ της 3ης Οκτωβρίου του 2007.

Τότε, όπου ο Θρύλος με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του είχε …τρομοκρατήσει ολόκλητη την Ευρώπη με τις εκπλητκικές του εμφανίσεις και είχε πανηγύρισει μία μάγκικη και ονειρική πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος μέσος εί  εκάνει το …λάθος να βάλει τη Βέρντερ Βρέμης μπροστά στο σκορ στο 32’, όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική για την τότε ομάδα του! Ο Θρύλος ήταν διαστημικός, με τους παίκτες του Τάκη Λεμονή να …ζωγραφίζουν και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο να καταποντίζουν την γερμανική ομάδα.

Τα τέρματα των Ιεροκλή Στολτίδη (73’), Χρήστου Πατσατζόγλου (82’) και Ντάρκο Κοβάσεβιτς (88’) τρομοκράτησαν …ολόκληρη την Ευρώπη, υπογράφοντας με θριαμβευτικό τρόπο το ονειρικό 1-3 των πρωταθλητών Ελλάδας στην Βρέμη απογειώνοντας στα …ουράνια τους 4.000 εκδρομείς οπαδούς τους που είχαν βρεθεί στις εξέδρες!

Στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίωλνεκείνςη της περιόδου στις 11 Δεκεμβρίου του 2007 ο Ολυμπιακός μπροστά σε 33.000 πιστούς του οπαδούς δεν θα μπορούσε να μην πανηγυρίσει μία μεγαλειώδη πρόκριση.

Μία πρόκριση,  οποία σφραγίστηκε με το θριαμβευτικό 3-0 επί της γερμανικής ομάδας χάρη σε δύο γκολάρες του Ιεροκλή Στολτίδη (11’, 73’) και μίακεφαλιά – δυναμίτη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς (70’), Στο συγκεκριμένο ματς ο Ούγκο Αλμέιδα είχε περάσει …αλλαγή, αλλα΄το μόνο που μπορούσε να κάνει, είναι να βλέπει τους παίκτες του Θρύλου να πανηγυρίζουν!

Όπως θα συμβεί και φέτος, αλλά αυτή τη φορά θα το ζήσει φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ..

Θυμηθείτε στα δύο παρακάτω videos εκείνους τους αλησμόνητους θριάμβους του Ολυμπιακού απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης

https://youtu.be/axUAfV90rKQ

https://youtu.be/lpvkKFXVMDg

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button