ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Αθόρυβος” και εργαλείο ή “θορυβώδης” και… παλτό;

Η επιλογή ξένου, ειδικά μεσούσης της περιόδου ήταν μια ιστορία δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Μία ιστορία που τις περισσότερες φορές δεν στέφθηκε από επιτυχία, αλλά όταν αυτή, φίλοι μου, στέφθηκε, ήταν ικανή να φέρει ακόμη και Ευρωλίγκες!

Κινούμαστε πλέον στους ρυθμούς απόκτησης ενός ξένου μπασκετμπολίστα από τον Ολυμπιακό, ούτως ώστε να καλύψει τα κενά που άφησαν (χωρίς κιόλας να φύγουν!) οι Ρόμπερτς και Τόμπσον. Ούτε το “τόσο” δεν έχουν προσφέρει συγκριτικά με αυτά που μας “έλεγαν” τα συμβόλαιά τους, με τον κόμπο να φτάνει στο χτένι και να καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για μεταγραφή.

Κάνοντας μία ωραία “βουτιά” στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού θα βρούμε τον Θρύλο μας να έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση κάμποσες φορές. Με αποκορύφωμα την δεκαετία του 2000, όταν όλα πήγαιναν στραβά κι ανάποδα. Παίκτες ήρθαν, παίκτες έφυγαν. Παίκτες που θα θυμόμαστε και παίκτες που απλά δεν γίνεται να ξεχάσουμε. Έχει διαφορά. Πώς το εννοούμε; Γίνεται να ξεχάσουμε τον Έησι Λο; Όχι. Θα θυμόμαστε όμως τον Βόν Ουέιφερ, την μεγαλύτερη μπασκετική απάτη που φόρεσε τούτη εδώ τη φανέλα του Ολυμπιακού! Για το τί θα θυμόμαστε από τον κάθε παίκτη είναι λογαριασμός δικός μας. Όμως το να μην μπορούμε να ξεχάσουμε παίκτες σαν τον Λο ή τον Χάινς είναι κοινώς αποδεκτό. Και που μάλιστα ήρθαν εντελώς “αθόρυβα”!

Που καταλήγουμε. Ο Ολυμπιακός μας χρειάζεται τελικά έναν “αθόρυβο” παίκτη ή έναν “θορυβώδη”; Η απάντηση είναι πως χρειάζεται έναν παίκτη που θα του κάνει σωστά την δουλειά, κι ας μην είναι και το “πρώτο όνομα”. Να θυμηθούμε μερικούς από εκείνους που μας ήρθαν σαν “βόμβες” του αμερικάνικου ή ευρωπαϊκού μπάσκετ και δεν μας έκαναν ούτε για… στραγαλάδες στο ΣΕΦ;

Ήρθε σαν παιχταράς ο Εουρέλιους Ζουκάουσκας. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όμως, όπως απεδείχθη, μας ήρθε… σακατεμένος και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Κρίμα, γιατί έναν τέτοιο παίκτη ο Ολυμπιακός τον χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο, ειδικά τη δεδομένη στιγμή που προσπαθούσε να ξανακάνει τα βήματά του προς την κορυφή. Τελικά… Ζουκάουσκας γιοκ!

Λαβόρ Ποστέλ! Ο φοβερός και τρομερός NBAer! Κακά τα ψέματα, όσοι ασχολήθηκαν με το ΝΒΑ εκείνα τα χρόνια τον Ποστέλ τον ήξεραν από την θητεία του στους Νιου Γιορκ Νικς. Όχι ότι έπαιξε τόσο πολύ, αλλά είχε τις παραστάσεις του. Αντε αν δεν έβλεπε κανείς ΝΒΑ αλλά… έπαιζε ΝΒΑ στις κονσόλες, σίγουρα θα τον γνώριζε. Πέρασε στην ιστορία κι αυτός. Ηχηρή μεταγραφή που προσπάθησε να βάλει βολή κάτω από τη στεφάνη (όσοι θυμούνται εκείνο το ματς με την Πρόκομ Τρεφλ το 2004!!!). Τωρα θα μου πείτε, εδώ ο Λόρενς Ρόμπερτς (παλιός, όχι ο φετινός) ήταν 2.06 και δεν ήξερε να καρφώνει!!! Ο Ποστέλ μας πείραξε;

Θέλετε θόρυβο; Τζανέιρο Πάργκο! Με τις περγαμηνές του ήρθε από το ΝΒΑ και τους Σικάγο Μπουλς, παρ’ ολίγον… δαρμένος έφυγε “νύχτα” από τις πίσω πόρτες του ΣΕΦ! Κλασσικό δείγμα κακού επαγγελματία που “μύρισε” μία καλή αρπαχτή στην Ευρώπη και κορόιδευε μες στα μούτρα του κόσμου αλλά και των αδελφών Αγγελόπουλων. Και τελευταίος “θορυβώδης” ο Βον Ουέιφερ τον οποίο προαναφέραμε!

Κρίμα και οι Λέικερς, κρίμα και οι Κλίπερς, κρίμα και οι Μπλέιζερς, και οι Ρόκετς και από όπου πέρασε και γέμισε την τσέπη του αυτός ο παίκτης. Έμεινε μόλις μερικές… ημέρες στον Ολυμπιακό και μετά έφυγε για την πατρίδα του. Έκτοτε τα “έφαγε” από τους Ορλάντο Μάτζικ που τον “σούταραν” τρίποντο για άλλες χώρες. Από κει και ύστερα, ο Ουέιφερ τα έφαγε σε… τρεις ηπείρους! Αμερική, Κίνα και Ευρώπη!!! Αμερική στις μικρότερες κατηγορίες ασφαλώς, αφού από το ΝΒΑ δεν ξαναπερνούσε ούτε με… εισιτήριο! Το 2014 μάλιστα παραλίγο να μπει στο ρεκόρ Γκίνες αλλάζοντας όχι μία, όχι δύο αλλα τέσσερις (!!!) ομάδες μέσα στη σεζόν! Ναι καλά διαβάσατε!

Αν είναι λοιπόν να έχουμε τέτοιους… θορυβώδεις παίκτες ως μεταγραφή, τότε νομίζω… δεν θα πάρουμε.

Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός μας; Έναν Κάιλ Χάινς, έναν Έησι Λο οι οποίοι αναφέρονται ως πρόσφατα παραδείγματα. Ψυχάρες αληθινές και ας μην ήταν γνωστοί στο ευρύ κοινό. Ήρθαν σε ένα βράδυ και άλλαξαν όλη την ερυθρόλευκη ιστορία μαζί με τους υπόλοιπους φυσικά. Οι πιο “παλιοί” σίγουρα θα θέλατε έναν παίκτη σαν τον Τάιους Έντνι στην ομάδα. Φοβερό πολυεργαλείο. Όχι “πρώτο” όνομα, αλλά πρώτη ψυχή. Τέτοιους χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Τόσο “αθόρυβους”, ικανούς όμως να κάνουν μεγάλη… φασαρία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button