ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Αεράτος” με τεσσάρα στην επόμενη φάση

olyxania

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-17 εξασφάλισε από απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός, που πέρασε σαν σίφουνας από τα Χανιά, επικρατώντας εύκολα με 4-0 της τοπικής ομάδας. Ορεξάτοι οι πρωταθλητές, παρουσίασαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Σε ένα ματς που δόθηκε αρκετός χρόνος συμμετοχής σε παίκτες από τις ακαδημίες, άρεσε πολύ ο Μανθάτης για μία ακόμη φόρα, καθώς πλαγιοκόπησε αρκετές φορές από τα δεξιά την άμυνα των Χανίων. Σταθερή αξία ο Καμπιάσο, “δαιμονιώδης” ο Ιντέγε, μεγάλος άτυχος ο Καρντόζο που είδε κανονικό του γκολ να ακυρώνεται λανθασμένα. Καμπιάσο, Ιντέγε και Πάρντο τα τέρματα των ερυθρολεύκων, με αυτογκολ του Θεολόγου είχε γίνει το 3-0.

Ο αγώνας:

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τους πρωταθλητές με σχηματισμό 4-2-3-1, με τους Ντε λα Μπέγια και Μάριν να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Μπαίνοντας πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να έχουν κάποιο “στραβοπάτημα” αντίστοιχο με εκείνο των υπολοίπων. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφέρουν πολύ γρήγορα το σκηνικό στην εστία του Αθανασίου και να πετύχουν το γρήγορο γκολ στην πρώτη ουσιαστική τους φάση. Στο 16′ ο Φιγκέιρας κινήθηκε από δεξιά και πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή, βγάζοντάς την ψηλοκρεμαστά στην μικρή περιοχή. Ο Ιντέγε αρχικά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ και η μπάλα στρώθηκε στον Καμπιάσο, που έπιασε ένα “κεραυνό” από το ύψος του πέναλτι για να γράψει το 1-0 και να δώσει νωρίς νωρίς το προβάδισμα στους πρωταθλητές.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο δεν κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν να πιέζουν και για δεύτερο τέρμα που θα “καθάριζε” την αναμέτρηση. Ο Ιντέγε έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες, μία με σουτ στο 20′ που πέρασε ελάχιστα άουτ και μία στο 23′ με κεφαλιά που αποσώβησε ο Θεολόγου πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας των Χανίων. Τελικά ο Νιγηριανός την τρίτη φορά δεν λάθεψε και εκμεταλλευόμενος νέα εκπληκτική ασίστ του Φιγκέιρας από δεξιά βρέθηκε προ κενής εστίας και έκανε το 2-0.

Παρά το προβάδισμα των δύο τερμάτων, η όρεξη των ερυθρολεύκων είχε… ανοίξει για τα καλά και στο 42′ έφτασαν και σε τρίτο τέρμα με αυτογκόλ του Θεολόγου. Ο αμυντικός των Χανίων θέλησε να προλάβει την κεφαλιά που θα έπιανε ο Ιντέγε μετά το κόρνερ του Μάριν αλλά άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο τέμπο με την διαφορά ότι ο Ιντέγε παραχώρησε στο 46′ την θέση του στον Καρντόζο και πολύ γρήγορα, μόλις στο 49′ έφτασε στο τέταρτο γκολ με τον… μίστερ Κύπελλο, Φελίπε Πάρντο! Ο Κολομβιανός βρέθηκε έξω από την περιοχή των Χανίων και έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ που κατέληξε στο “παραθυράκι” του Αθανασίου για το 4-0. Ο Πάουλο Μπέντο έδωσε χρόνο συμμετοχής εκτός από τον Μανθάτη και στους Ανδρούτσο – Τσιμίκα, ενώ είδε τον Όσκαρ Καρντόζο να σκοράρει αλλά το τέρμα του να ακυρώνεται κακώς ως οφσάιντ. Στην φάση του 72ου λεπτού, ο βοηθός θεώρησε ότι ο Φιγκέιρας βρισκόταν μπροστά από τον Αθανασίου και τον παρεμπόδισε, ωστόσο όπως φάνηκε από το replay ο δεξιός οπισθοφύλακας των πρωταθλητών δεν ήταν καν στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα των Χανίων. Έτσι ακυρώθηκε κακώς ένα γκολ που προήλθε από μία πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Παραγουανού.

Από κει και ύστερα, μοιραία, ο ρυθμός έπεσε και έτσι το 4-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε στους 6 βαθμούς και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Χουτεσιώτης, Ντε λα Μπέγια (77′ Τσιμίκας), Ρομαό, Μποτία, Φιγκέιρας, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Πάρντο, Μανθάτης (65′ Ανδρούτσος), Μάριν, Ιντέγε (46′ Καρντόζο)

Χανιά (Θ. Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος (71′ Βαρούχας), Γκεμίσης, Τσουκάνης, Νικολόπουλος (46′ Ντούμος), Μάνιας, Λύρας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button