Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αήττητος στην Κροατία ο Θρύλος! (Videos)

Με «οδηγό» το αήττητο που έχει δημιουργήσει επί κροατικού εδάφους στο Champions League, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στην Ριέκα.

Αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του για πρόκριση θα ριχτεί ο Ολυμπιακός στην αποψινή κομβική ρεβάνς με την Ριέκα!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους 2-1, όπως αυτό διαορφώθηκε στον συγκλονιστικό πρώτο αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League!

Σε αυτή τους την προσπάθεια, οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι θα έχουν σύμμαχο την εξαιρετική παράδοση, που έχουν δημιουργήσει επί κροατικού εδάφους σε παιχνίδια που αφορούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους στο Ζάγκρεμπ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να επιδείξουν μία ισοπαλία 1-1 που σηματοδότησε την επισφράγηση της κορυφαίας ως τώρα ευρωπαϊκής τους διακρίσης, που δεν είναι άλλη από την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League, αλλά και μία νίκη με 1-0.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά. Στις 9 Δεκεμβρίου του 1998, ο Ολυμπιακός στο ματυς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων με το 1-1 που απέσπασε στο παγωμένο «Μάξιμιρ»  από την τότε- Κροάσια Ζάγκρεμπ χάρη σε γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, πανηγύρισε την  πρόκρισή του στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η δεύτερη φορα, όπου ο Θρύλος αγωνίστηκε επί κροατικού εδάφους, μας βρίσκει στις 20 Οκτωβρίου του 2015, επίσης σε φάση ομίλων. Εκεί, όπου με γκολ του Μπράουν ιντέγε στο 79’ ο Ολυμπιακός επικράτησε 0-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στο χέρι των ποδοσφαιριστών του Μπέσνικ Χάσι, είανι να διευρύνουν απόψε την εξαιρετική παράδοση, που έχουν δημιουργήσει και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές τους.

Ας θυμηθούμε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, που έδωσε ο Ολυμπιακός επί κροατικού εδάφους

https://youtu.be/WpJIlLU8_YM

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button