ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έχουμε δώσει εκατομμύρια εγώ και οι Αγγελόπουλοι!»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 έδωσε το στίγμα για την επόμενη και μίλησε και για το θαύμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

 

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο γήπεδο «Γ. Καραισκάκης» το 11ο Συνέδριο Συνδέσμων της «Θύρας 7», με περισσότερους απο 200 εκπροσώπους Συνδέσμων, από όλο τον κόσμο, να ανταλλάσσουν απόψεις για τα ζητήματα του μεγαλύτερου Συνδεσμιακού κινήματος και να ενημερώνονται για όλες τις ομάδες του συλλόγου. Για μια ακόμα φορά το «παρών» έδωσε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Μιχάλη Κουντούρη, αλλά και τους συνέδρους και με τον ύμνο του Ολυμπιακού να ακούγεται στην αίθουσα δεξιώσεων στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην καθιερωμένη Ομιλία του ο Διοικητικός Ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλυσε την πορεία των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τα τελευταία 8 χρόνια. Ταυτόχρονα εξήρε το έργο του Μιχάλη Κουντούρη στον Ερασιτέχνη, ενώ μετά την τοποθέτηση του απάντησε και σε ερωτήσεις συνέδρων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης είπε:

 

Για το ποδόσφαιρο: «Για την χρονιά που τελείωσε, δε θα πω πολλά. Έγινε μεγάλο λάθος στην επιλογή χαρακτήρων. Πανάκριβοι παίκτες, το πιο ακριβό μπάτζετ αλλά το πρόβλημα τους δεν ήταν ποδοσφαιρικό, αλλά πρόβλημα χαρακτήρων. Και φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τα αποδυτήρια και γι αυτό εφέτος αλλάζουν όλα. Ακόμα και έτσι όπως ήμασταν εμείς θα το παίρναμε το πρωτάθλημα, αν μας άφηναν. Είδατε τι έγινε εδώ στο γήπεδο μας, με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ. Κυρίως με τον ΠΑΟ. Εκεί χάθηκε το Πρωτάθλημα. Σφυρίζει πέναλτι έξω από την περιοχή, χάνεται το πρωτάθλημα εκείνη την στιγμή και δεν πάει ένας, ένας, να διαμαρτυρηθεί… Γι’ αυτό σας λέω. Όποιος δεν πονάει την φανέλα, όποιος δε νοιώθει που βρίσκεται, όποιος δεν σέβεται το ότι μπορεί να εργαστεί στις ιδανικές ποδοσφαιρικές συνθήκες, δεν έχει θέση πια σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

 

Τις υποδομές του Ολυμπιακού: «Είδατε στο βίντεο που προηγήθηκε την κοσμογονία στο προπονητικό στον Ρέντη που είναι μέσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης. Τις αλλαγές στο Καραϊσκάκη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται με όραμα και με σκληρή δουλειά. Και με το να βάζεις τα λεφτά σου. Βαρέθηκα να ακούω για «έσοδα» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο για αυτούς που τα λένε να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ότι η χρονιά που έρχεται είναι η τρίτη χωρίς έσοδα απο Τσάμπιονς Λιγκ;».

 

Την ευρωπαϊκή πορεία του συλλόγου: «Είμαι υπερήφανος που άλλαξε το στάτους της ομάδας στην Ευρώπη. Βρεθήκαμε στην υψηλότερη θέση της ιστορίας μας, συμμετέχουμε σε όλες τις αρχές που σχεδιάζουν το ποδοσφαιρικό μέλλον, όπως το ECA, σαν ισότιμα μέλη, ενώ ιστορικές συνεργασίες και όπως αυτή με το Harvard ή την Unicef είναι συνεργασίες που κάνουν μόνο παγκόσμια κλαμπ και εκεί, στην ελίτ συγκαταλέγεται ο Ολυμπιακός».

 

Τις μεταγραφές: «Η ομάδα μας θα ενισχυθεί και θα έρθουν και κάποιοι παίκτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι».

 

Τον Ερασιτέχνη: «Αυτό που έχουμε πετύχει τα 8 τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη είναι θαύμα. Δύσκολα συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί και σίγουρα οι αριθμοί που είδαμε στο βίντεο μας βοηθάνε όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει γραφτεί Ιστορία και πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που ζούμε τέτοιες στιγμές με την ομάδα μας».

 

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε και τα όσα είπε προ ημερών σε δήλωση του για το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Ότι δεν επιθυμεί δηλαδή την εμπλοκή του ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να στηριχθούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και να εκτιμάται η προσφορά των ανθρώπων που προσφέρουν τα χρήματα τους για τον σύλλογο. Συμπλήρωσε δε: «Υπάρχουν Ολυμπιακοί ευκατάστατοι σε αυτήν την χώρα, δεν υπάρχουν; Εγώ και  οι Αγγελόπουλοι έχουμε δώσει εκατομμύρια στη δίνη μιας κρίσης. Περιμένω λοιπόν να δω που είναι οι άλλοι που όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά ορισμένοι κάνουν και ζημιά στον σύλλογο. Όποιος μπορεί να κάνει μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό και θέλει, τον περιμένουμε. Και στο ποδόσφαιρο και στον Ερασιτέχνη. Αλλά ένα ευρώ δεν έχουμε δεί απο κανέναν. Ναι λοιπόν στην κριτική αλλά να υπάρχει εκτίμηση. Το θαύμα του Ερασιτέχνη γίνεται πραγματικότητα από τον απλό κόσμο που βάζει το υστέρημα του και από εμένα που είμαι πάντα εκεί. Και θα συνεχίσω να είμαι εκεί και να στηρίζω όλα τα τμήματα του Συλλόγου»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button