ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έτσι… πονάει ο Πειραιάς!

Ενας Ολυμπιακός με πολλά κιλά …μαγκιάς επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης, με 2-1 χάρις στο Buzzer beater του Μπίμπαρς Νάτχο στο 91. Εξαιρετικοί οι Πειραιώτες που έβγαλαν κούραση από ένα σημείο και πέρα, και ενώ προηγήθηκαν νωρίς, δέχτηκαν την ισοφάριση ,έχοντας αντίπαλο και τον ρέφερι Τζήλο που στο δεύτερο ημίχρονο επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των Αρκάδων.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε την ίδια ενδεκάδα των τελευταίων αγώνων δείχνοντας εμπιστοσύνη σε αυτούς που έφεραν την ομάδα μέχρι εδώ. Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια ,με Ομάρ –Τσιμίκα δεξιά και αριστερά στο άκρο της άμυνας , Μιράντα και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, Καμαρά –Μπουχαλάκης στη μεσαία γραμμή και μπροστά ο Φορτούνης. Λάζαρος και Ποντένσε στα «φτερά» δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τον Γκερέρο μοναδικό προωθημένο.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολύ ένταση στο παιχνίδι τους και όρεξη να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Η πρώτη καλή φάση ήταν στο 4ο λεπτό με το φάουλ του Φορτούνη να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου,ενώ οι Τριπολιτσιώτες. που και αυτοί δεν μπήκαν για να κλειστούν, απείλησαν με ένα ωραίο σουτ του Τσιλιανίδη που ήταν πηγή κινδύνων από τα δεξιά στο 10ο λεπτό ,αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά .

Το παιχνίδι «μύριζε» γκολ, αλλά στο 16, ο Χριστοδουλόπουλος δεν έκανε καλό τελείωμα μπροστά στον Παπαδόπουλο. Τέσσερα λεπτά ,όμως, ήρθε η …ρουκέτα του Καμαρά που έστειλε τη μπάλα οριζόντιο δοκάρι και μέσα με τον άσο από τη Γουινέα να πετυχαίνει ένα απόλυτα εκκωφαντικό γκολ.
Το ματς συνέχιζε να έχει γρήγορο ρυθμό με τον Φορτούνη να είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση και από το πόδι του να περνάνε όλες οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας ,ενώ Ποντένσε και Λάζαρος ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα της ομάδας του Παντελίδη ,με τον Πορτογάλο να έχει τρεις τελικές αλλά τα σουτ που έκανε έπεσαν πάνω στον Παπαδόπουλο .

Από την άλλη, ο Αστέρας προσπαθούσε να απειλήσει με μπαλιές προς τον Μανιά ή τους Τσιλιανίδη, Καλτσά ,αλλά η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική τις περισσότερες φορές χωρίς να δίνει δικαιώματα.

Στο Β ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άρχισε να βγάζει κομμάτι κούρασης στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ ο ρέφερι εκ Λάρισας Τζήλος, άφηνε το σκληρό παιχνίδι των Αρκάδων ατιμώρητο. Οσο πέρναγε η ώρα, ο Αστέρας κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και αφού στο 55, ο Μανιάς δεν πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα σε γέμισμα από αριστερά ήρθε το 1-1.

Ο Τόνσο- που μπήκε αλλαγή στο 61- αφού έκλεψε τη μπάλα , αλλά ξε με τον Μανιά και ξαναπήρε τη μπάλα , σούταρε ο Γιαννιώτης απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Αργεντίνος σκόραρε για την ισοφάριση.

Ο Μαρτίνς έκανε τις διορθωτικές κινήσεις με Χασάν και Φετφατζίδη αντί Λάζαρου και Φορτούνη και ο Ολυμπιακός ζωντάνεψε . Στο 74, ο δεύτερος έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και συνέκλινε αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ,ενώ στο 80 από τη σέντρα του Γκερέρο, ο Χασάν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

Φάση …κλειδί για το παιχνίδι αποδείχτηκε αυτή του 86, όταν ο Μιράντα έκανε λάθος ,ο Τόνσο του πήρε τη μπάλα αλλά μπροστά από τον Γιαννιώτη έστειλε τη μπάλα.Ενα λεπτό πρίν ο Μαρτίνς είχε βάλει το Νάτχο αντί του Καμαρά και ο Ισραηλινός έγινε ήρωας…Στο 91,από ωραία κίνηση του Ποντένσε με τον Γκερέρο να στρώνει για το Νάτχο και αυτός ψυχραιμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το Buzzzer beater και το 3 στα 3..

Οι ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μιράντα, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά(84 Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος(71 Χασάν), Ποντένσε, Φορτούνης(73 Φετφατζίδης) και Γκερέρο.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κώτσιρας(46 Φερνάντεθ), Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Καλτσάς(61 Τόνσο), Μανιάς(79 Βαλιέντε).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button