ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έπεσε πάνω στο Νάγκι και στα δοκάρια!

Η Εθνική κοίταξε στα μάτια την υπερδύναμη Ουγγαρία, και προσπάθησε να κάνει μια ακόμα έκπληξη στο τουρνουά (μετά τη νίκη της κόντρα στο Μαυροβούνιο), όμως μερικά απίστευτα γκολ από τους «μαγυάρους», αλλά και τα δοκάρια του Νάγκι, δεν επέτρεψαν στα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου να αγωνιστούν στον τελικό.

Η Ελλάδα μπορεί να τα πήγε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι απέναντι στην πανίσχυρη Ουγγαρία, αλλά προδόθηκε από την επίθεσή της και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στο ματς. Η «γαλανόλευκη» κατάφερε και έμεινε χωρίς σκορ για περίπου 20 λεπτά και αυτό ήταν ουσιαστικά που την κράτησε μακριά από τους «μαγυάρους» μετά τα δύο πρώτα εξαιρετικά οκτάλεπτα.

Πλέον η Εθνική στρέφει το ενδιαφέρον της στον μικρό τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 16:00 όπου θα αντιμετωπίσει την Σερβία.

Όσον αφορά τώρα το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό από την αρχή με την Εθνική να κάνει αρκετά λάθη στην επίθεση στην πιεστική άμυνα των Ούγγρων. Ο Γεννηδουνιάς ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά αγώνα.

Η απάντηση ήταν άμεση για τους Μαγυάρους οι οποίοι με γκολ του Έρντελι στον παίκτη παραπάνω έφεραν το σκορ στα ίσα. Τελικά, έκλεισαν και προηγούμενοι την πρώτη περίοδο χάρη σε ένα εξαιρετικό τέρμα του Χοσνιάσκι.

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου ο Γιάννης Φουντούλης στον παραπάνω έφερε το ματς στα ίσα με τον Βάμος να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ του Ούγγρους. Η Εθνική μας απάντησε με δύο γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά προσπερνώντας τους διοργανωτές με 4-3. Ο Γκορ-Νάγκι με ένα τυχερό τέρμα έφερε το ματς στα ίσα με τον Χαράι να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους Ούγγρους με 5-4 σχεδόν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ιδιαίτερα κλειστό ήταν το τρίτο οκτάλεπτο του ημιτελικού. Οι διεθνείς μας “έσπασαν” τα δοκάρια του Νάγκι, ενώ ο Βάμος πέτυχε στον παραπάνω το μοναδικό τέρμα της περιόδου δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά στην Ουγγαρία.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Χοσνιάσκι με νέα φωτοβολίδα ανέβασε τη διαφορά στα τρία τέρματα κάνοντας το 7-4. Αυτή ήταν και η χαριστική βολή για την Εθνική η οποία δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα απέναντι στον Νάγκι με τον Φουντούλη απλά να διαμορφώνει το τελικό 7-5 δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Η σύνθεση της ΕΛΛΑΔΑΣ: Φλέγκας, Γεννηδουνιάς 3, Δελακάς, Δερβίσης, Φουντούλης 2, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

Οκτάλεπτα: 1:2, 3:3, 0:1, 1:1

Σχετικά Άρθρα

Back to top button