UncategorizedΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έκανα πίσω για το καλό του ποδοσφαίρου!»

girtzikis

Στους λόγους, που τον ώθησαν στην απόφαση να μη θέσει στο συνέδριο της FIFA το ζήτημα των κρατικών παρεμβάσεων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Στους τομείς, που τον εξώθησαν στην απόφαση να μην τραβήξει στα …άκρα το θέμα των κρατικών παρεμβάσεων – όπως ο ίδιος τονίζιε – ως προς το έργο του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με γραπτή του δήλωσε τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ό,τι έκανε, το έπραξε με σκοπό να μην δημιουργήσει προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, σεβόμενος τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Ωστόσο, στη συνέχεια, υπογραμμίζει ότι είναι η τελευταία φορά που κρατά αυτή τη στάση.

«Έχοντας στο μυαλό μου πάνω από όλα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και σεβόμενος τις ομάδες που αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και πάνω από όλα τις Εθνικές Ομάδες, καθώς και τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε UEFA και FIFA αποφάσισα να μην θέσω το ζήτημα των κρατικών παρεμβάσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Συνέδριο», τονίζει –αρχικά- ο Γιώργος Γκιρτζίκης και συνεχίζει:

«Ακούσαμε όλοι εδώ τον Πρόεδρο της FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο να περιγράφει ως το μεγαλύτερο καθήκον της Συνομοσπονδίας, την προστασία των Ομοσπονδιών από τις παρεμβάσεις των Κυβερνήσεων. Είδαμε την Ινδονησία, το Κουβέιτ και το Μπενίν να αποβάλλονται για παρεμφερείς λόγους. Για να μην αντιμετωπίσουμε και εμείς ως Ελλάδα τον κίνδυνο άμεσης αποβολής, δηλώνω ότι είναι η τελευταία φορά που κρατώ αυτή τη στάση απέναντι σε παρεμβατικές ενέργειες, οι οποίες στηρίζονται σε προσχηματικές δικαιολογίες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με κάθε κόστος θα περιφρουρήσει τη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί και η χώρα μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button