ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Έδειξε καρδιά πρωταθλητή!

«Καρυδάτο» διπλό από την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ θριαμβεύοντας της ΑΕΚ με 22-21 παρά τις συνθήκες ζούγκας. Όλα για το νταμπλ την Τετάρτη στο «Μελίνα Μερκούρη».

 

Καρδιά και ψυχή Πρωταθλητή επέδειξε η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού στο «Γ. Κασιμάτης»

Το συγκρότημα του Γιώργου Ζαραβίνα κόντρα στο σκηνικό τρομοκρατίας που είχαν στήσει οι οπαδοί της ΑΕΚ, αλλά και στην απίστευτα εχθρική διαιτησία, κατάφερε να φύγει θριαμβεύτρια από το κλειστό του ΟΑΚΑ, επικρατώντας των «κιτρινόμαυρων» με 22-21 και να ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά των τελικών.

Όλα πλέον θα παιχθούν στον κομβικό πέμπτο τελικό της προσεχούς Τετάρτης! Εκεί, όπου πλέον ο Θρύλος μπροστά στον πύρινο κόσμο του θα επιδιώξει να συνδυάσει την παρθενική σεζόν λειτουργίας του τμήματος μ’ ένα ιστορικό νταμπλ, αλλά και μία απίστευτη ανατροπή της σειράς από 0-2!

Οι «ερυθρόλευκοι», παρουσία του Προέδρου τους, Μιχάλη Κουντούρη, ήταν εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση και επικράτησαν της ΑΕΚ με 22-21, ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο και απέδειξαν την ανωτερότητα τους καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έχασαν το προβάδισμα και δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους. Ο πέμπτος και τελευταίος τελικός που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεξαχθεί την Τετάρτη (6/6), στις 17:30 (ΕΡΤ3), στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Αποφασισμένος για το 2-2

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε στο τάραφλεξ του ΟΑΚΑ αποφασιστικά κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Γρηγόρη Σανίκη και παρά την ισοφάριση της ΑΕΚ, έτρεξαν ένα σερί 4-0 για το 5-1 λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών του αγώνα. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός διατηρούσε προβάδισμα τριών γκολ, με τον Δημήτρη Τζηρά να έχει σκοράρει ήδη πέντε τέρματα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 8-11, ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου καμία από τις δυο ομάδες δεν σκόραρε.

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η ΑΕΚ πέτυχε δυο γρήγορα γκολ, ωστόσο η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση και δείχνοντας την ανωτερότητα τους διατήρησαν το προβάδισμα. Με το παιχνίδι στα ίσα (15-15), ο Κώστας Τσιλιμπάρης, πραγματοποίησε μια ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση σε τετ α τετ του Βραζάλιτσα και στην αμέσως επόμενη επίθεση, με σκόρερ τον Στούμπη ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα. Από εκείνο το σημείο και μετά, στα επόμενα δέκα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα επιμέρους 5-2, προηγήθηκαν με 20-17 και είχαν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα προηγούμενος με 21-19, διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα του και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά έφτασε στην επικράτηση με σκορ 22-21. Πρώτος σκόρερ του Θρύλου ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με έξι τέρματα και τον ακολούθησαν οι Κανδύλας με πέντε και Σανίκης, Αλβανός που πέτυχαν από τρία.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 21-22

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 3-6, 5-7, 8-11, 8-11 (ημ), 11-12, 13-14, 15-16, 17-18, 19-21, 21-22

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας, Ζαμπούνης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 4, Βαμβακάς, Αργυρού 9, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 2, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 5, Σανίκης 2, Αλβανός 2, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button