ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Έγραψε ιστορία ο Θρύλος!

Με απίστευτη ανατροπή στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός υπέταξε με 32-27 τον Φίλιππο Βεροίας στο κλειστό του Ρέντη κι έμεινε ολομόναχος στην κορυφή.

 

Την ξέφρενη και αήττητη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε με εκκωφαντικό τρόπο η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού!

Οι «ερυθρόλευκοι» δειχνοντας χαρακτήρα και τεράστια ψυχικά αποθέματα, υπέταξαν τον πολύ δυνατό Φίλιππο Βέροιας εμ 32-267 στο «Μελίνα Μερκούρη» για την ένατη αγωνιστική και συνέχισαν την ξέφρενη και αήττητη κούρσα τοςυ προς τη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, παραμένοντας ακλόνητοι στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ο δύσκολος χαρακτήρας της αναμέτρησης επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη του αγώνα. Οι Πειραιώτες, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, διεύρυναν την πετυχημένη πορεία τους και συνεχίζουν να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης και βρέθηκαν πίσω στο σκορ όμως στην επάναληψη ανέβασαν στροφές και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση πανηγυρίζοντας την 8η νίκη σε 9 αγωνιστικές.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά και βρέθηκε πίσω στο σκορ Δεν λειτούργησε σωστά στο επιθετικό κομμάτι, είχε τέσσερα χαμένα πέναλτι και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-13. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Στούμπης φεύγοντας πολύ γρήγορα στην κόντρα διαμόρφωσε το 14-17 που διατηρήθηκε με την απόκρουση του ο Τσιλιμπάρης αμέσως μετά και ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το ανέτρεψε στην επανάληψη!

Μέσα σε πέντε λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα με ένα γκολ του Στούμπη και τρία του Τζηρά, με άπιαστες εκτελέσεις, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (18-18). Ο Έλληνας εξτρέμ ένα λεπτό αργότερα φεύγοντας σαν βέλος στην κόντρα έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 19-18 ενώ με δυο ακόμα πανομοιότυπες φάσεις ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (21-18). Ο Κώστας Τσιλιμπάρης κατέβασε ρολά κάτω από τα δοκάρια σταματώντας κάθε επίθεση των παικτών του Φίλιππου Βέροιας που δεν μπορούσαν να σκοράρουν για περισσότερα από έξι λεπτά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλό ρυθμό, διατηρώντας το προβάδισμα, πρόσφερε και θέαμα στις τελευταίες φάσεις, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 32-27.

Τα πεντάλεπτα: 2-0, 3-4, 5-7, 8-11, 10-14, 14-17 (ημ), 17-18, 21-18, 24-20, 27-23, 28-24, 32-27

Σχετικά Άρθρα

Back to top button