Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έγραψε ιστορία ο Θρύλος!

Για «παρθενική» φορά σε τελικούς αιωνίων ο Ολυμπιακός έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού σε πρώτο τελικό, αναγκάζοντας τους «πράσινους» σε αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας πόντων.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν στην διάρκεια της σεζόν που φτάνει στο τέλος της , παρουσίασαν ένα σύνολο πού υψηλών προδιαγραφών, βραχυκυκλώνοντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κι επέβαλαν τους δικούς τους νομου στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Με όπλο την «ατσάλινη»» άμυνά τους οι «ερυθρόλευκοι» ανάγκασαν τους «πράσινους» στην χειρότερη φετινή τους συγκομιδή πόντων σε παιχνίδι της Basket League και μάλιστα εντός έδρας!

Παράλληλα αξιομνημόνευτοι είναι οι μόλις 39 πόντοι που δέχθηκαν από το 10ό λεπτο κι έπειτα, με αποκορύφωμα την δεύτερη περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι μόλις και μετά βίας πέτυχαν 6 πόντους, έναντι 16 του Ολυμπιακού, που έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 32-35

Να σημειωθεί, ότι αυτή είναι η χειρότερη επίδοση της ιστορίας των «πρασίνων» στους τελικούς των πλέι οφ, από το 2000-01, όταν και τα παιχνίδια της Stoiximan.gr Basket League μοιράζονταν σε τέσσερις περιόδους των 10 λεπτών.

Υπάρχει, όμως ακόμη ένα αξισημείωτο στατιστικό, το οποίο προκύπτει κι ενδέχεται να δώσει άλλη οπτική γωνιά στην καθορισιτκή συνέχεια των φετινών τελικών.

Αυτή που θέλει τον Ολυμπιακό να μην έχει ξανακάνει ποτέ «διπλό» σε βάρος των «πρασίνων» σε πρώτο τελικό της Basket League! Επίτευγμα ιδιαίτερα σημαντικό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button