ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ! (Video)

Την κατάκτηση του back 2 back τροπαίου του πρωταθλητή Ευρώπης πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στέφθηκε Βασίλισσα της Γηραίας Ηπείρου για 12η φορά στην ιστορία της με τον θρίαμβό της επί της Γιουβέντους με 4-1.

 

 

Μία ακόμη ολόχρυση σελίδα στην ένδοξη ιστορία της πρόσθεσε η Ρεάλ Μαδρίτης

Οι «Μερένχες» αποδίδοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, ταπείνωσαν με 4-1 την Γιουβέντους τον τελικό του «Millennium Stadium» του Κάρντιφ και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης για 12η φορά στην ιστορία τους, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα που κατέκτησαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Champions League, από την εποχή, όπου μετονομάστηκε έτσι ο θεσμός του … άλλοτε Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Από την άλλη πλευρά, η πρωταθλήτρια Ιταλίας, που πήγε στο Κάρντιφ αποφασισμένη να επιστρέψει στη κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 21 χρόνια, υποτάχθηκε στην σαρωτική ανωτερότητα της «Βασίλισσας» στην επανάληψη

Οι «Bianconeri» πήγαν το αρνητικό τους ρεκόρ στις μόλις 2 κατακτήσεις σε 9 τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση, δεχόμενη 4 γκολ ενώ στα 12 προηγούμενα ματς, είχε δεχθεί 3

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος προπονητής που φτάνει σ’ αυτό το επίτευγμα και μαζί του όλη η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ευτύχησε σε ακόμη ένα τελικό να έχει σε σπουδαία βραδιά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο διεθνής Πορτογάλος σούπερ σταρ με δύο γκολ (20’ 63’) πήρε στις πλάτες του, τους Καστογιάνους και τους οδήγησε στον θράιμβο και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου  Champions League.

 

Η Γιουβέντους, που είχε μπει πιο δυνατά στο ματς, ισοφάρισε προς στιγμή με ασύλλυπτο γυριστό σουτ του Μάντζουκιτς στο 27’, αλλά μέχρι εκεί.

Στην επανάληψη υπήρχε μόνο Ρεάλ Μαδρίτηςς τον αγωνιστικό χώρο.Έτσι στο 61’ πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Κασεμίρο από τα 25 μέτρα κι αφού η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Κεντίρα κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν.

Ο Ρονάλντο, όπως προείπαμε στο 63’ έγραψε το 1-3 με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, για να γράψει τον .. επίλογο ο  Μάρκο Ασένσιο στο 90’ για το 1-4.

Στα αξιοσημείωτα η αποβολή του Κουαδράρο στο 84′ 18 μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον τελικό!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄Μπέιλ), Ρονάλντο.

https://youtu.be/Y9y8volMXAs

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button