Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ά, ρε Τζόλε τι τους έχεις κάνει! (Video)

Σαν σήμερα το 2002 ο Ολυμπιακός με αντεπίθεση διαρκείας θριάμβευσε της ΑΕΚ στην Νέα Φιλάδέλφεια με 3-2, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου της νέας του δυναστείας.

Με μία από τις σημαντικότερες εκτός έδρας νίκες του σε ντέρμπι τίτλου στο πέρασμα της τελευταίας 20ετίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, πριν από 16 ακριβώς χρόνια ο Θρύλος με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του έφευγε θριαμβευτής από την Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι στην ΑΕΚ με 2-3 έπειτα από ένα παιχνίδι στο οποίο έσπασαν … καρδιές!

Στο λασπωμένο τερέν του «Νίκος Γκούμας» από την βροχή που είχε προηγηθεί, ο Ολυμπιακός «ζωγράφιζε», έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον εμβληματικό του αρχηγό Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς φτάνοντας σε μία νίκη, η οποία κόντρα σε όλους και σε όλα τον άφησε ολοζώντανο στο κυνήγι του έκτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ στο 8’ με τον Ντέμη Νικολαϊδη, όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε ως μεγάλη ομάδα και έφτασε στην ισοφάριση στο 22’ με κεφάλια του Αλέξη Αλεξανδρή.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν εκ νέου στο 45’ μ’ ένα τυχερό γκολ-φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα, όμως στην επανάληψη υπήρχε μόνο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο!

Ο «μάγος» Τζιοβάνι μεσουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε για τον Θρύλο στο 79’, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν την ολική επαναφορά και την τεράστια σε αξία νίκη, χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 92’.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου το συγκλονιστικού αγώνα στο παρακάτω video

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button