ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

«Άμυνα και ριμπάουντ έδωσαν τη νίκη»

Στους τομείς, που χάρισαν την πρώτη νίκη στο Euro Cup και μάλιστα με εμφατικό τρόπο απέναντι στην Γκορζόβ στάθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής Κώστα Μίσσας.

 

Απόλυτα ευχαριστημένος από την εκπληκτική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και την ευρεία νίκη επί της Γκορζόβ, παρουσιάστηκε ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» Κώστας Μίσσας. Ο Έλληνας κόουτς, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε ότι ο Θρύλος έλεγχε τον ρυθμό του ματς, ενώ υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης από τις νταμπλούχες Ελλάδας.

«Από πλευράς άμυνας θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι στο πρώτο ημίχρονο επειδή ήταν πραγματικά εκπληκτική άμυνα. Κάποια στιγμή στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα δεν ήταν καλή, είχαμε ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο, αναμφισβήτητα είχαμε έλεγχο ρυθμού, σίγουρα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ακόμα και σε επίπεδο που είχαμε ένα πρόβλημα στη ζώνη, βρήκαμε φάσεις επειδή είχαμε υπομονή.

Και αυτά είναι σημαντικά στοιχεία τα οποία πρέπει να κρατήσουμε και να βελτιώσουμε. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι ότι είχαμε πολύ καλό έλεγχο στα ριμπάουντ, που γενικότερα εκεί χρειάζεται μια ομαδική δουλειά η οποία υπήρχε και αυτό μας δίνει μια δυνατότητα να πηγαίνουμε γρήγορα ή αργά ανάλογα με το παιχνίδι. Και αυτό μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα.

Θεωρώ ότι σίγουρα χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα σημάδια όσον αφορά την επίθεση που είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, και από εκεί και πέρα να κρατήσουμε το κομμάτι της άμυνάς μας το οποίο πρέπει να είναι η βάση και η ουσία για τη συνέχεια. Τα δύο πράγματα που περίμενα ήταν όντως το κομμάτι της άμυνας γιατί δουλεύουμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση και πραγματικά υπάρχει μια μεγάλη ανταπόκριση. Το άλλο κομμάτι χωρίς να είμαστε ακόμα 100% και στη συνέχεια πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε είναι στο κομμάτι της επίθεσης όταν μιλάμε για σετ παιχνίδι.

Το ότι σημαδεύουμε παίκτριες οι οποίες έχουν να κάνουν με τις αντίπαλες αδύναμες αμυντικές δηλαδή ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να μπορέσουμε να έχουμε μεγάλη ποιότητα. Φτάσαμε σε ένα σημείο αλλά θεωρώ ότι θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα σε αυτό το κομμάτι».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button