ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άλλαξε το «τσιπάκι» ο Λεμονής!

Η έλευση του 57χρονου προπονητή εκτόξευσε στα ύψη την ψυχολογία και την διάθεση των ποδοσφαιριστών ενόψει της κρίσιμης συνέχεις που περιμένει τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Πολύς λόγος είχε γίνει πριν την αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Γιουβέντους ήταν στο κατά πόσο θα μπορούσε ο Τάκης Λεμονής να αλλάξει την νοοτροπία, την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, αλλά πολύ περισσότερο να μεταμορφώσει αγωνιστικά την ομάδα.

Απέναντι στην περυσινή φιναλίστ του Champions League οι πρωταθλητές Ελλάδας στάθηκαν στο ύψος τους παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι, αναδεικνύοντας πολλές από τις αρετές τους και σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν την ομάδα, χωρίς ταυτότητα που παρουσιάστηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι της φάσης των ομίλων απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και την ήττα με 2-3…

Η έλευση του 57χρονου επιτυχημένου προπονητή έμελλε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό και να του προσδώσει ταυτότητα, παρουσιάζοντας μία πολύ αξιόλογη κι ενθαρρυντική εικόνα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που περιμένει την ομάδα σ’ όλες τις διοργανώσεις

Ο Ολυμπιακός θύμισε σε έντονο βαθμό την ομάδα που στεκόταν ιδιαίτερα αξιόλογα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα πορηγούμενα χρόνια, κάνοντα τα άκρως απαραίτητα.

«Έδρασε» στην ψυχολογία των παικτών

Ο Τάκης Λεμονής σε όλα αυτά τα περάσματά του από τον πάγκο του Ολυμπιακού ξέχωρα από τις όποιες προπονητικές του ικανότητες, ξεχωρίζει για το γεγονός ότι φροντίζει να μεταδίδει στους παίκτες το πάθος του και να τους εμπνέει…χτυπώντας στον τομέα της ψυχολογίας.

Το μικρό διάστημα των δύο ημερών, που μεσολάβησε από την νέα του επιστροφή στην ομάδα μέχρι την αναμέτρηση του Τορίνο, ο Τάκης Λεμονής δούλεψε πάρα πολύ στο «κομμάτι» της ψυχολογίας. Με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του «Allianz Stadium»

Γνώριζε ότι ο δείκτης αυτοπεποίθησης των παικτών του βρισκόταν στα …τάρταρα κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ και πολύ περισσότερο τα όσα ακολούθησαν και φρόντισε από τη πρώτη στιγμή, που ξαναπάτησε το πόδι του στις γνώριμες για τον ίδιο εγκαταστάσεις του Ρέντη να πείσει τους παίκτες να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να ξαναβρούν την χαμένη αυτοπεποίθησή τους.

Πλέον όλοι οι παίκτες έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να πετύχουν τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί κι αντιμετωπίζουν τον κάθε αγώνα σαν να είναι «τελικός»
Μα πάνω απ’ όλα έχει καταφέρει να τους μεταφέρει την πίστη του για την αντεπίθεση που ετοιμάζει η ομάδα σε όλα τα επίπεδα!
Αρχής γενομένης απο την ερχόμενη αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο, πάντως, είναι ότι προϊόντος του χρόνου ο Ολυμπιακός θα εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος και πιο συγκροτημένος ως σύνολο σε όλες του τις γραμμές. Σε αυτό, βέβαια, θα βοηθήσει αρκετά και η διακοπή του πρωταθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button