ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Όλοι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους!»

Στην αξία που έχει αποκτήσει για τον Ολυμπιακό να μπορούν όλοι οι παίκτες να προσφέρουν ουσιαστικά αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

 

Με προορισμό την Βιτόρια αναχώρησε ο Ολυμπιακός για τις ανάγκες της κρίσιμης εκτός έδρας αναμέτρησης της Παρασκευής απέναντι στην Μπασκόνια (12/1- 21:30), που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Κατά την αναχώρηση της «ερυθρόλευκη» αποστολής, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε τόος για τον βαθμό επικινδυνότητας, που κρύβει η αναμέτρηση απέναντι στους Ίβηρες, ός κυρίως για την σημασία που έχει αποκτήσει τη δεδομένη στοιγμή όλοι οι παίκτες να βρίσκονται σε θέση να προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους

«Η Μπασκόνια είναι μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στην έδρα της και είναι μια ομάδα που είναι καλύτερη μετά την αλλαγή του προπονητή. Θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί έχει δύο σερί ήττες. Είναι μια ομάδα που έχει ρόλους. Τα παιχνίδια τα χάνει ή τα κερδίζει με μικρή διαφορά. Μπορεί να σε σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελέγξουμε τον ρυθμό».

Όταν ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, ο κόουτς του Ολυμπιακού αρκέστηκε να σημειώσει:

«Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αλλά και στην επίθεση πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να κτυπήσουμε την άμυνα τους και τους αδυναμίες τους».

 

Για τις αλλαγές της Μπασκόνια ιδίως μετά την έλευση του Πέδρο Μαρτίνεθ στη Βιτόρια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «έχει βελτιώσει την Μπασκόνια ο καινούριος προπονητής, γιατί λειτουργεί ομαδικά πλέον όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έχει ποιοτικούς παίκτες και σουτέρ που μπορούν να σε σκοτώσουν».

Για τις συνεχείς εναλλαγές στην 12άδα του Ολυμπιακού, απόρροια των συνεχόμενων τραυματισμών και το πόσο επηρεάζουν την χημεία της ομάδας τόνισε:

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία. Όταν παίζεις με ένα σύνολο και μετά κάποιοι βγαίνουν εκτός ή άλλοι επιστρέφουν μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας και δεν έχουν τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, είναι δύσκολο… Όλα αυτά μαζί είναι το πιο δύσκολο έργο. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να είναι όλοι πάντα έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούμε ως σύνολο, γιατί έτσι καλύπτουμε αδυναμίες μας, μέχρι και βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και με τον ίδιο ρυθμό».

 

Τέλος, για το αν θεωρεί κρίσιμο τον αγώνα με την Μπασκόνια, υποστήριξε:

«Είναι και αυτό κρίσιμο παιχνίδι. Αν χάσουμε δεν χανόμαστε, ούτε εκείνοι αν χάσουν δεν χάνονται… Είναι έτσι η Ευρωλίγκα που ακόμη και η τελευταία ομάδα έχει πιθανότητες να μπει στην 8άδα. Για αυτό είναι τόσο ανταγωνιστική λίγκα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όλα είναι κρίσιμα. Όσο προχωράμε η κάθε αγωνιστική θα είναι πιο κρίσιμη από την προηγούμενη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς γίνεται».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button