ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Χτίζουμε ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια»

Την φιλοσοφία που διέπει την νταμπλούχο ομάδα βόλεϊ γυναικών, αλλά και τις βλέψεις της νέας σεζόν εξέφρασε ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Νίκος Κατσιούρας.

 

Στους τομείς, που ώθησαν την εκπληκτική ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού στη φετινή εντυπωσιακή της πορεία σε Ελλάδα κι Ευρώπη, αλλά και στην γενικότερη φιλοσοφία, που θα διέπει το τμήμα στο μέλλον, αναφέρθηκε ο Νίκος Κατσιούρας.

Ο τιμ μάνατζερ των νταμπλούχων Ελλάδας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 κι αναφέρθηκε πλήρως στην γενικότερη προσπάθεια, που γίνεται στην ομάδα, ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια

«Η σεζόν ήταν εξαιρετική για την ομάδα βόλεϊ γυναικών. Πραγματοποιήθηκε η καλύτερη πορεία στην ιστορία της ομάδας. Το όμορφο αυτό ταξίδι ξεκίνησε από το τουρνουά που διοργάνωσε η Μπούρσα, το οποίο δεν περιμέναμε πως θα το κατακτήσουμε. Μας προσκάλεσαν τελευταία στιγμή γιατί κάποια άλλη ομάδα ακύρωσε τη συμμετοχή της. Αρχισε τουρνουά, νικήσαμε το πρώτο ματς, νικήσαμε το δεύτερο και βάλαμε ως στόχο να κερδίσουμε το τρόπαιο του τουρνουά.

Τα έφερε, λοιπόν, έτσι η τύχη που ολοκληρώσαμε την εφετινή αγωνιστική μας παρουσία στην πόλη από την οποία ξεκίνησε η χρονιά. Μία σεζόν που επαναλαμβάνω ήταν καταπληκτική. Δεν κατακτήσαμε το Challenge Cup, αλλά σίγουρα κάναμε μία υπέρβαση. Ακόμη και στον διπλό τελικό με την Μπούρσα η ομάδα ξεπέρασε τον εαυτό της καθώς αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο με τριπλάσιο μπάτζετ και χάσαμε το τρόπαιο στις λεπτομέρειες με μία νίκη και μία ήττα.

Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το εγχώριο νταμπλ η χρονιά ήταν απολύτως επιτυχημένη. Μία χρονιά με πάρα πολλά παιχνίδια, στην οποία από τον Ιανουάριο έως το τέλος Απριλίου η ομάδα έπαιζε έναν αγώνα κάθε τρεις ημέρες. Δεν υπήρξε ούτε μία κενή Τετάρτη».

Στη συνέχεια ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού στάθηκε στους τομείς της εκπληκτικής πορείας στο Challenge Cup:

«Σε όλη αυτή την πορεία της ομάδας μας στο Challenge Cup θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως είχαμε πολύ δύσκολες κληρώσεις. Ημασταν σε ένα πολύ δύσκολο «ταμπλό». Ξεκινήσαμε και αποκλείσαμε την κάτοχο του προηγούμενου Challenge Cup, την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε ξεπεράσει κι έναν χρόνο νωρίτερα. Αμέσως μετά διασταυρωθήκαμε με την τουρκική Τσανάκαλε, ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας. Θεωρώ πως μετά την πρόκριση σε βάρος της Τσανάκαλε αρχίσαμε να ονειρευόμαστε πως μπορούμε να φτάσουμε, τουλάχιστον, στα ημιτελικά».

«Γύρο με τον γύρο άρχισε «να μας ανοίγει η όρεξη». Πίστεψαν πολύ τα κορίτσια και το τεχνικό επιτελείο στις δυνάμεις της ομάδας. Εφέτος είχαμε και τρεις δυνατές ξένες, που με το μείγμα των Ελληνίδων αθλητριών και τον πολύ καλό προπονητή που έχουμε τα δύο τελευταία χρόνια, τον κ. Κοβάτσεβιτς. Μας δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

«Ο δυνατός κορμός από Ελληνίδες παίκτριες είναι το βασικότερο συστατικό επιτυχίας στο δικό μας άθλημα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αυτό το στοιχείο, με αποτέλεσμα οι Ελληνίδες να γνωρίζουν καλά η μία το παιχνίδι της άλλης αλλά και να οικοδομήσουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Προσθέσαμε, καλές ξένες και έναν πολύ καλό προπονητή που με σκληρή δουλειά δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Ο Νίκος Κατσιούρας, επίσης, δεν παρέλειψε να θυμίσει στους πάντες ότι ο Ολυμπιακός δρα ως μία μεγάλη οικογένεια σε όλα τα τμήματά του:

«Στον Ολυμπιακό είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Ολοι αγωνιούμε για το καλό όχι μόνο του δικού μας τμήματος, άλλα όλων που καλλιεργεί ο σύλλογος. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι παντού. Χαιρόμαστε με την καρδιά μας για τις επιτυχίες όλων των ομάδων και λυπούμαστε στις ήττες. Ο Νίκος Γέμελος και ο Σπύρος Γιαννιώτης μας έκαναν στο Ρίο να δακρύσουμε. Θυμάμαι μία κουβέντα του Νίκου όταν του είπα πόσο κρίμα ήταν που χάθηκε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα του Σπύρου. Μου απάντησε ο Νίκος (Γέμελος): «Αυτό το ασημένιο για τον Σπύρο είναι σαν χρυσό». Τον θυμήθηκα όταν ένιωσα το ίδιο συναίσθημα, μερικούς μήνες αργότερα, τον Απριλιο στην Μπούρσα. Τότε που όλοι μου έλεγαν πως φτάσαμε τόσο κοντά. Αυτό ακριβώς απαντούσα κι εγώ. «Αυτό το ασημένιο μετάλλιο των κοριτσιών είναι σαν χρυσό».

«Ως βόλεϊ με τη χρήση του «Μελίνα Μερκούρη», ανεξαρτήτως που δεν είναι του Ολυμπιακού, είμαστε καλυμμένοι. Όμως, θα ήταν πολύ καλύτερα εάν είχαμε τις δικές μας εγκαταστάσεις, οι οποίες θα φιλοξενούσαν μόνο τις ομάδες και τις Ακαδημίες βόλεϊ του Ολυμπιακού. Ευελπιστούμε, σύντομα, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρός μας, κ. Μαρινάκης, πως θα αποκτήσουμε το δικό μας κλειστό».

«Σαφέστατα και υπάρχει μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό, αλλά εάν δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτή δεν θα μας άξιζε να βρισκόμαστε στα πόστα που έχουμε σε αυτό το σύλλογο. Δεν γίνεται να’ σαι στον Ολυμπιακό και να μην έχεις πίεση».

Κατόπιν, ο τιμ μάνατζερ του Θρύλου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της νέας απαιτητικής περιόδου:

«Διατηρήσαμε στην ομάδα το βασικό κορμό. Ανανέωσαν ως το 2020 η Χριστοδούλου, η Κονόμη, η Γιώτα και η Λαμπρούση. Είναι οι αθλήτριες πάνω στις οποίες στηριζόμασταν με τις προσθήκες των ξένων για να φτάσουμε στις επιτυχίες των τελευταίων ετών. Επίσης, ανανέωσε για έναν χρόνο η Χίπε.
Παράλληλα αποκτήσαμε τη νεαρή πασαδόρο, Χαρά Παπαδοπούλου που θα αντικαταστήσει την Τέζα. Θέλω να πω για την Αρετη πως τα τελευταία 5 χρόνια στην ομάδα βοήθησε τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων μας και κατέκτησε 5 νταμπλ. Από εφέτος θα παίζουν στον Ολυμπιακό η Ζακχαίου, μια πολύ δυνατή κεντρικός και οι Πολ και Νομικού που θα αντικαταστήσουν τις Μαλασάϊ και Τσίμα που πήραν την απόφαση να γίνουν μητέρες.
Η ομάδα θα είναι και εφέτος νεανική όπως επιθυμεί ο κ. Κοβάτσεβιτς, που θέλει να συνεχίσει να χτίζει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια».

«Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το θέμα της δεύτερης ξένης ακραίας. Δέκα ημέρες πριν τελειώσουν τα πλέι οφ κάναμε πρόταση ανανέωσης στη Λαζάρεβιτς. Δεν έχει απαντήσει αρνητικά αλλά ούτε θετικά. Ως εκ τούτου το τελευταίο διάστημα κάναμε αναζήτηση στη διεθνή μεταγραφική αγορά. Δεχτήκαμε προτάσεις για αρκετές αθλήτριες. Τις περάσαμε από κόσκινο καθώς θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε να επαναλάβουμε την περσινή μας πορεία. Μπορώ να πω πως βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μία βολεϊμπολίστρια, ώστε να ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Εχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία, αλλά δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Όταν τελειώσουν και τα τυπικά οι φίλαθλοί μας θα το πληροφορηθούν από τη σχετική ανακοίνωση στο osfp.gr».

«Τα μέλη μας αλλά και οι κάτοχοι της κάρτας φιλάθλου είναι το οξυγόνο του Ερασιτέχνη μας. Για να αντιληφθούμε το καλό που κάνουν στον Ολυμπιακό αρκεί να δούμε τους αντιπάλους μας και που βρίσκονται τα δικά τους αντίστοιχα ερασιτεχνικά τμήματα. Μεγάλοι σύλλογοι που τμήματά τους είναι στην Α2 και δεν ξέρουν εάν υπάρχει αύριο. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός με τη βοήθεια της ΠΑΕ και της ΚΑΕ και του κόσμου του είναι ο πρώτος σύλλογος της Ελλάδας και ταυτόχρονα μπορούμε να κοντράρουμε διεθνώς συλλόγους με μπάτζετ απλησίαστα για τα ελληνικά δεδομένα»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button