ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Χρυσή” βραδιά και θρυλική πρόκριση στον τελικό!

Όταν καταφέρνεις τέτοια επική ανατροπή, υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να ζητήσεις από τα χρυσά κορίτσια του Χάρη Παυλίδη εκτός από το Ευρωπαϊκό; Όχι! Δεν υπάρχει γιατί με τέτοια ψυχή, τέτοια καρδιά και τέτοιο θάρρος χιλίων λεόντων, μόνο το τρόπαιο αξίζει σε αυτά τα κορίτσια!

Οι ερυθρόλευκες κατέθεσαν και την ψυχή τους στην πισίνα του Κίρισι “γυρίζοντας” ένα ουσιαστικά χαμένο παιχνίδι στο οποίο βρέθηκαν πίσω με 5-1! Κι όμως, η λέξη “χαμένο” δεν υπάρχει για την θρυλική ομάδα του Χάρη Παυλίδη! Το πάλεψαν, το γύρισαν και το κατέκτησαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Ο αγώνας:

Με τους καλύτερους οιωνούς ξκίνησε ο Ολυμπαικός την αναμέτρηση. Με «όπλο» την πολύ πιεστική τους άμυνα τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επέβαλαν τον ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού, εκμεταλλευόμενε ςαι την νευρικότητα τνω παικτριών της Σαμπαδέλ κι ευτύχησαν να προηηγηθούν στο σκορ με καταπληκτική «λόμπα» της Σμιθ.

Οι Ισπανίδες, όμως βρήεκ τον τρόπο να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν 1:12 πριν την λήξη του πρώτου οκταλέπτου.Σκορ, το οποίο και σημάδεψε τη πρώτη περίδο Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκες» παρουσιάστηκαν αδικαιολόγητα νευρικές δίνοντας τη δυνατότητα στη Σαμπαδέλ να επιβάλλει ένα δαιμονιώδη ρυθμό και να εμφανίσει τις αρετές της.

Οι Ισπανίδες εκμεταλλεύθηκαν το άγχος και τις βιαστικές επιλογές, που διέκριναν τις ενέργειες των παικτριών του Χάρη Παυλίδη. Η καλή άμυνα που επιστράτευσε ο Ολυμπαικός στο πρώτο οκτάλεπτο πήγε … περίπατο κι έτσι η Σαμπαδέλ το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο και με τέσσερα «αναπάντητα» τέρματα έφτασε να προηγείται με το ευρύ 5-1 με την λήξη του πρώτου μέρους.

Οι φωνές του Χάρη Παυλίδη «ξύπνησαν» τις «ερυθρόλευκες» , αφού ο Ολυμπαικός μπήκε αφιονισμένος την τρίτη περίοδο κι αποφασσμένος να ξαναμπει στην διεκδίκηση της πρόκρισης! Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έσφιξαν πολύ την άμυνά τους, δημιούργησαν προβλήματα στις Ισπανιδες αι το ματς άλλαξε εντελώς χαρακτήρα. Με δύο πολύ όμορφα γκολ της Αβραμίδου κι ένα της Σμιθ οι πρωταθλήτριες Ελλάδας μείωσαν σε 5-4, 3’ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, και ο ημιτελικός απέκτησε ξανά σασπένς.

Οι Ισπανίδες πήραν όμως σχεδόν αμέσως προβάδισαμ δύο τερμάτων, αλλά ένα καταπληκτικό γκολ από την Βασιλική Πλευρίτου επέτρεψε στον Θρύλο να μειώσει σε 6-5! Σκορ, που ήταν και το τέλικό για το τρίτο οκτάλεπτο . Μάλιστα, οι διαιτητές στο ίδιο διάστημα αρνήθηκαν σε δύο περιπτώσεις να δώσουν ισάριθμα πέναλτι στον Ολυμπιακό.

Τι κι αν στο τέταρτο οκτάλεπτο το σκορ έγινε 7-5 υπέρ της Σαμπαδέλ; Ο Ολυμπιακός δεν είχε μιλήσει και με δύο γκολάρες της Μπιανκόνι ισοφάρισε για να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί ήταν γραφτό να γίνει έτσι, κι έτσι έγινε. Η… χρυσή Χρυσή Διαμαντοπούλου είπε δύο φορές “όχι” στις Ισπανίδες και σε συνδυασμό με τα εύστοχα πέναλτι των Μπιανκόνι, Αβραμίδου, Εμολό και Μανωλιουδάκη πήρε την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του LEN Euro League οπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κίρισι.

Μπράβο στα κορίτσια και στον Χάρη Παυλίδη! Τώρα, ώρα για κούπα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button