ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τρένο» ο Θρύλος!

Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα και κορυφαίους τους Μπιρτς και Παπανικολάου οι πρωταθλητές Ελλάδας υπέταξαν 59-70 τον Κολοσσό συνεχίζοντας την ξέφρενη κούρσα τους προς τον φετινό τίτλο.

 

 

Την φρενήρη του κούτσα προς την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου συνέχισε ακάθεκτο ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρατεύοντας την εκπληκτική τους άμυνα, επικράτησαν στο «Βενετόκλειο» του αρκετά ανταγωνιστικού Κολοσσού με 59-70 με κορυφαίους τους Κεμ Μπιρτς και Κώστα Παπανικολάου, πετυχαίνοντας ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης προνομιούχου θέσης της κανονικής περιόδου.

Μάλιστα, η «αρμάδα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου απ[ό ένα σημείο κι έπειτα νίκησε και τους διαιτητές, οι οποίοι έδειχναν υπερβολική ευαισθησία σε κάθε επαφή χρεώνοντας με ιδιαίτερη ευκολία φάουλ.. Κάτι που αποδεικνύουν έμπρακτα οι αποβολές με πέντε φάουλ των ψηλών του Κεμ Μπιρτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ στα τελευταία λεπτά…

Μπήκε δυνατά, αλλά…

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με την ψυχολογία στα ύψη, ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, ο οποίος με γκολ-φάουλ του Σπανούλη προηγήθηκε αρχικά 2-9 στο 3’ και 8-14 με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στο 5’ δείχνοντας να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα.

Προϊόντος του χρόνου όμως ο Κολοσσός και με .,.. σύμμαχο τους διαιτητές, που χρέωσαν με υπερβολική ευκολία κάθε επαφή παίκτη των Πειραιωτών, οι γηπεδούχοι έγιναν ιδιαίτερα  ανταγωνιστικοί. Με βολές των Ρέλεφορντ, Βασιλόπουλου και Ρέντιγκ, ο Κολοσσός προηγήθηκε 16-14 εκμεταλλευόμενος και την έλλειψη συγκέντρωσης και ορισμένα αβίαστα λάθη των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Κολοσσό να προηγείται με 18-16 και να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

 

Έλλειψη συγκέντρωσης και πολλές χαμένες βολές

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός με πόντους από τους Παπαπέτρου, Λοτζέσκι και Γκριν προσπέρασε στο 22-26 13’ αλλά και πάλι η έλλειψη συγκέντρωσης και ιδιαίτερα η απίστευτη αστοχία από την γραμμή των ελεύθερων βολών (σ.σ. ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι Κεμ Μπιρτς, Γιώργος Πρίντεζης και Ιωάννης Παπαπέτρου έχασαν ζευγάρι βολών!) έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεοδύχους να αναθαρρήσουν και με τους Βασιλόπουλο, Ρέλεφορντ να πετυχαίνουν ορισμένους καθοριστικούς πόντους να προηγηθούν 33-32 και να κλείσει το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες ισόπαλες 35-35.

«Φουριόζος» στο τρίτο δεκάλεπτο!

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Κολοσσός βρήκε τις επιθετικές λύσεις ακι προηγήθηκε 41-38. Αλλά ο Ολυμπιακός με δύο συνεχόμενα καλάθια του Κεμ Μπιρτις κι ένα μακρινό σουτ από τα έξι μέτρα του Βασίλη Σπανούλη προσπέρασε 41-44 στο 25’

Ο Κεμ Μπιρτς συνέχιζε να είναι εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση καιμεδύο συνεχόμενα καλάθια του Γιώργου Πρίντεζη και μία εύστοχη βολή του Μάντζαρη, ο Ολυμπαικός προηγήθηκε 541-49 στο 27’.

Ένα γκολ-φάουλ του Καναδού σέντερ στο 27’ έφερε τον Ολυμπιακό ξανά στο +8 (44-52), αλλά η … υπερβολική ευαισθησία των διαιτητών, τον εξώθησε στο τέταρτο προσωπικό φάουλ.

Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει αποκτήσει διαφορά 9 πόντων με δύο ελεύθερος βολές του Κώστα Παπανικολάου (46-55),αλλά και τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη να αποχωρεί με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς…

«Καθάρισε» ο Παπανικολάου!

Ο Κώστας Παπανικολάου συνέχισε το … κρεσέντο του και με τρίποντο στο 32’ έγραψε το 49-58 για να ακολουθήσουν δύο εκπληκτικές άμυνες από πλευράς Θρύλου και ισάριθμα καλάθια από τους Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, ώστε οι πρωταθλητές να αποκτήσουν «αέρα» 13 πόντων για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, στο 33’ για το 49-62.

Ο Κεμ Μπιρτς με ωραίο κάρφωμα έγραψε στο 34’ το 51-65 κι όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε με σχετική άμεση στην νίκη. Οι γηπεδούχοι, όμως δεν το έβαλαν κάτω και με συνεχόμενους πόντους του Ρέλεφορντ μείωσαν στο 38’ σε 59-64 με τον Αμερικανό να πετυχαίνει γκολ – φάουλ και να το πέμπτο φάουλ του Κεμ Μπιρτς.

Σε αυτό το σημείο όμως, ο Ματ Λοτζέσκι ανέλαβε δράση και με τρίποντο έγραψε στο 38:30 το 59-67’, για να ακολουθήσει το γκολ-φάουλ του Κώστα Παπανικολάου για το 59-70 και ουσιαστικά να … καθαρίσουν οι «ερυθρόλευκοι» το ματς και να αποδράσουν από την Ρόδο με μία ακόμη σπουδαία νίκη στις αποσκευέςς τους

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-35, 46-55, 59-70

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λιάπης, Ρέντινγκ 10, Τσούκου 5, Γεωργαλής 3 (1), Σαλούστρος 2, Ρέλεφορντ 7, Άχονεν 8 (2), Βασιλόπουλος 7, Παπαδάκης, Γουάτσον 4, Χολ 13 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 2, Μπιρτς 11 (6ριμπ.), Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5 (5 ασίστ), Γουότερς 2, Αγραβάνης 2, Μιλουτίοφ 6 (8ριμπ.), Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 13 (2), Μάντζαρης 4 (1), Λοτζέσκι 10 (1).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button