Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την «ξεπουπούλιασε» για … πλάκα! (Video)

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2012 ο Ολυμπιακός υπέταξε πανεύκολα την ΑΕΚ με 2-0 στον Ναό και συνέχισε ακάθεκτος την ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της σεζόν.

Με μία άνετη επικράτηση απέναντι στην ΑΕΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται έξι χρόνια από την βραδιά, όπου ο Θρύλος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην άκρη του πάγκου τους υπέταξαν τους «κιτρινόμαυρους» για … πλάκα με 2-0 στον Ναό συνεχίζοντας την φρενήρη τους κούρσα προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της σεζόν!

Τέσσερις ημέρες πριν την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν επί ρωσικού εδάφους για την φάση των «32» του Europa League ο Ολυμπιακός επιζητούσε μία άνετη νίκη επί του «Δικεφάλου», ώστε να πάει με την ιδανικότερη ψυχολογία στην παγωμένη Μόσχα για την πρώτη αναμέτρηση του «Λουζνίκι»

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος έναν χρόνο νωρίτερα είχε σταματήσει στα … έξι γκολ στον Ναό, έκανε ανάλογο ξεκίνημα με το αντίστοιχο παιχνίδι της προηγούμενης σεζόν στο Φάληρο! Μόλις στο 5’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο προωθημένος Όλοφ Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέδσα σε αποθέωση!

Στο 24’ ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τα τέρματά του στο 24’ όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ράφικ Τζιμπούρ ξεκινήσε την προσπάθειά του από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Κέβιν Μιραλάς, με τον Βέλγο σούπερ σταρ να γράφει από κοντά το 2-0.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνης της αναμέτρησης στο παρακάτω video

https://youtu.be/cv0yOgY7GYI

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button