ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφαιρόπουλος:”Να μην χαλάσει η συγκέντρωση μας”

Αν υπάρχει μία ομάδα η οποία δικαιούται να λεει για την ατυχία της, αυτή  δεν είναι άλλη απο τον μπασκετικό Ολυμπιακό, ο οποίος πραγματικά  τη φετινή χρονιά δεν έχει αγωνιστεί πλήρης, ωστόσο τα έχει καταφέρει περίφημα. Πλέον, η ομάδα αναχώρησε για το Κάουνας  όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάνει αναφορά στο εν λόγω παιχνίδι αλλά και τις απουσίες.

Αναλυτικά ο κόουτς  Σφαιρόπουλος μίλησε για:

Για την  Ζαλγκίρις:  Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, παίζουν ομαδικά με ρόλους και χημεία. Επιθετικά, έχουμε αναλύσει τα στοιχεία της, δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό, όμως θέλουμε να τα χτυπήσουμε και να σταματήσουμε. Αμυντικά, έχει τρόπους να αμυνθεί στο πικ εν ρολ, έχει κάποια τρικ και εκεί πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει.

Για την έδρα του αντιπάλου: Eίναι θερμή, θορυβώδης. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε και να μην αφήσουμε να χαλάσει την συγκέντρωσή μας. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε τί πρέπει να κάνουμε κάθε στιγμή του ματς.

Για το αν μπορεί να γίνει απολογισμός με το τέλος του γύρου: Tο πρόσημο εινια θετικό, αλλα δεν χρειάζεται να κάνω απολογισμό, είναι νωρίς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ευρωλιγκα είναι απαιτητική και δύσκολη και με ένα ντεφορμάρισμα αλλάζουν όλα. Δεν χρειάζεται απολογισμος, ούτε να μιλάμε για το τι θα γίνει στο μέλλον. Κοιτάω μόνο το παρον, αυτό θελω και για τους παίκτες μου. Όταν τελειώσει η κανονική περίοδος, ίσως να μπορώ να πω κάτι σχετικό.”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button