ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

Στο πάνθεον Μάλτση και Μάζιτς

Αποθεωτικές αναφορές από την FIBA για τις δύο σούπερ σταρ της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού.

 

Τη στιγμή, όπου πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της νταμπλούχου ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού στο Eurocup, η FIBA έκανε αναφορά στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης.

Γκρουπ στο οποίο μετέχουν οι «ερυθρόλευκες» μιλώντας για τις παίκτριες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των ομάδων τους.

Μάλιστα η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA αφιερώσει εγκωμιαστικά σχόλια στις Εβίνα Μάλτση και Μίρνα Μάζιτς, τονίζοντας ότι αμφότερες μπορούν να διαδραματίσουν πολύ καταλυτικό ρόλο στην ομάδα και να κάνουν τη διαφορά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ρίχνουμε μια ματιά στις παίκτριες που θα δούμε στον 1ο όμιλο του Women Eurocup όπου μετέχουν ο Ολυμπιακός, η Ρίγα, η Μπεσίκτας και η Γκορζόφ και θα “μονομαχήσουν” στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Εβίνα Μάλτση: Ολυμπιακός

Το θρυλικό ελληνικό αστέρι δεν «κρεμάει» ακόμα τα παπούτσια του και θα οδηγήσει και πάλι τον Ολυμπιακό στο EuroCup εκεί όπου θέλει να περάσει από τη φάση των ομίλων. Η Μάλτση είχε μια εκπληκτική αναγέννηση με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2017 και αγαπάει το μπάσκετ!

Μίρνα Μάζιτς: Ολυμπιακός

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μάζιτς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο υποτιμημένες παίκτριες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Κροάτισσα είναι μια πολύ καλή προσθήκη για τον Ολυμπιακό δεδομένου ότι ήταν μια πραγματική δύναμη από τον πάγκο με την Agu Spor. Τώρα θα μπορούσε να διαδραματίσει ακόμη σημαντικότερο ρόλο στο νέο της σύλλογο.»

Από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου η FIBA ξεχωρίζει τις Miah Spencer και Annamaria Prezelj από την Πολωνική Γκορζόφ (πρώτη αντίπαλο του Ολυμπιακού), τις Shaylani Peddy και Gunta Basko-Melnbarde από τη Λετονική Ρίγα, τις Bernice Mosby και Sevgi Uzun από την Τουρκική Μπεσίκτας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button