Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα ημιτελικά με… προπόνηση ενόψει ΟΑΚΑ!

Επίδειξη δύναμης απέναντι στον Κολοσσό πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου με το εντυπωσιακό 84-53

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση με τν Κολοσσό, τον οποίο συνέτριψε με 84-53 στο ΣΕΦ και τσέκαρε πανεύκολα το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρώτος σκόρερ και μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Μπλατ ο Τίμα, που σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των Βεζένκοβ (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ), Τουπάν (11 πόντοι), Λεντέι (11 πόντοι), με τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδοντας εξαιρετικά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους απέναντι στο συγκρότημα της Ρόδου και έδειξαν ότι ανεβάζουν … στροφές, ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι της Παρασκυεής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο ης έκτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα
Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, ο Ντείβιντ Μπλατ δοκίμασε πράγματα για τη συνέχεια και με ένα γεμάτο παιχνίδι από τον Τίμα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εύκολο απόγευμα στο ΣΕΦ κοιτάζοντας ήδη προς…ΟΑΚΑ μεριά.
Με οδηγό την πιεστική του άμυνα και έχοντας προφανή διάθεση να δημιουργήσει ρήγματα ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ,. Με τους Μιλουτίνοφ και Σπανούλη και Γκος να ηγούνται σε δημιουργία, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 21-12.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου πήρε … φωτιά ο Αξέλ Τουπάν και με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα 18 πόντων στον Ολυμπιακό για το 30-12.

Η άμυνα συνέχισε να είανι το ίδιο αποτελεσματική, με τον Γάνις Τίμα να δίνει πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα και να αναδεικνύει ένα μέρος των δυνατοτήτωνν του
Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 44-23
ι γηπεδούχοι ξεκίνησαν κάπως νευρικά το δεύτερο μέρος και επέτρεψαν στον Κολοσσό να πλησιάσει κάπως (46-30 στο 24’). Πάλι όμως οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με σερί 9-0 (με 9 πόντους του Τίμα!) για να ξεφύγουν με τη μεγαλύτερη διαφορά τους στο παιχνίδι (55-30 στο 26’), τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό στο +24 (64-40), με τον Τίμα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σε αυτό το διάστημα καθώς πέτυχε 11 πόντους. Από την άλλη, η ομάδα του Βετούλα δεν μπορούσε να βρει λύσεις και συνέχισε να είναι απελπιστικά άστοχη.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο τέταρτο δεκάλεπτο, για να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο (70-42 στο 32’). Τα τελευταία λεπτά ήταν… διαδικαστικά, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αρκετό μέχρι τώρα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 84-53 επί του Κολοσσού και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ ξεπέρασε άμεσα την πίκρα από την ήττα στη Μόσχα και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 44-23, 64-40, 84-53.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button