ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς η «Μεγάλη μου Αγάπη» (Video)

Η τιτάνια πρόκριση της ομάδας βόλεϊ γυναικών στον τελικό του Challenge Cup απασχόλησε την επικαιρότητα της εβδομαδιαίας εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

 

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινήθηκε η σημερινή εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Λίγες ώρες μετά την πρόκριση της ομάδας βόλεϊ γυναικών στον τελικό του CEV Challenge Cup, η «Μεγάλη μου αγάπη» στάθηκε στην εντυπωσιακή πορεία των νταμπλούχων Ελλάδας και ο Γενικός Αρχηγός του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δαλέζιος -μιλώντας στη Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τον Λουκά Θεοφανόπουλο – αναφέρθηκε στις βασικές παραμέτρους που διατηρούν τις ομάδες του συλλόγου στην κορυφή.

Επίσης, η «Μεγάλη  μου αγάπη» φιλοξένησε τον προπονητή της ομάδα πόλο ανδρών, Θοδωρή Βλάχο ο οποίος μιλώντας για το μεγάλο ματς της Τετάρτης (17:30) με την Ζόλνοκ  τόνισε πως η έδρα του Ολυμπιακού τρομάζει κάθε αντίπαλο.

Στη σημερινή εκπομπή μίλησε και ο αρχιπροπονητής της κολυμβητική ομάδας, Νίκος Γέμελος, ο οποίος στάθηκε στην κολυμβητική ημερίδα «Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές» και εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται το δικό του κολυμβητήριο.

Στην εκπομπή μεταδόθηκαν, επίσης, νέα και ειδήσεις από όλες τις ομάδες του συλλόγου, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού ΣΦΠ καθώς και τα μηνύματα των ακροατών.

Διαβάστε αποσπάσματα των τριών συνεντεύξεων….

Γιάννης Δαλέζιος: «Οι ομάδες μας έχουν το DNA του Ολυμπιακού»

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα βόλεϊ γυναικών. Στις αθλήτριες, στον προπονητή μας και τους συνεργάτες του, στους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα και φυσικά στους φιλάθλους μας που στηρίζουν και αυτή την ομάδα μας από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου».

«Αποτελεί, ήδη,  τεράστια επιτυχία για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό το γεγονός πως έχουμε τρεις ομάδες (βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών & γυναικών) σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων. Πιστεύω πως οι ομάδες μας έχουν τις δυνατότητες να φτάσουν και στις αντίστοιχες κατακτήσεις τροπαίων».

«Εάν υπήρχε κάποιο μυστικό να είστε σίγουροι πως δεν θα το αποκάλυπτα δημοσίως. Ο,τι έχουμε κάνει για τον σύλλογο είναι γνωστά και φανερά. Το 2011 ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μπήκε σε μία νέα διαδικασία. Αρχικώς ξεκίνησε η διαδικασία της οικονομικής εξυγίανσης. Αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ στο να οργανωθούμε και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Πρώτος στόχος λοιπόν ήταν να γίνει το σωματείο υγιές. Με αυτό τον τρόπο μπήκαν και οι βάσεις πάνω στις οποίες ό,τι άρχισε να αναπτύσσεται, αναπτύχθηκε σωστά.

Ταυτόχρονα, επειδή ο Ολυμπιακός είναι συνώνυμο του πρωταθλητισμού, προσπαθήσαμε να το διατηρήσουμε αλλά όχι με φωτοβολίδες. Να μη στηθούν, δηλαδή, ομάδες της μίας αγωνιστικής περιόδου. Αντιθέτως άρχισαν να μπαίνουν οι θεμέλιοι λίθοι για να δημιουργηθούν ομάδες που θα πρωταγωνιστούν σε βάθος χρόνο. Δημιουργήθηκαν κορμοί με Ελληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες. Σε όλες μας τις ομάδες η πλειονότητα είναι διεθνείς Ελληνες και Ελληνίδες. Αυτή την ελληνική ραχοκοκαλιά των ομάδων μας προσπαθούμε να την ενισχύσουμε με όσους ο νόμος μας επιτρέπει, ανά άθλημα, με ξένους αθλητές και ξένες αθλήτριες.

Μέλημά μας είναι να μη χαλάμε αυτή τη χημεία και να κρατάμε τους ίδιους ξένους, παρόλο που δεν είναι πάντα εύκολο και εάν το αξίζουν,  παραπάνω από μία σεζόν. Όλα αυτά μαζί με καλούς προπονητές οι οποίοι έρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Φυσικά στο γυναικείο βόλεϊ έχουμε ξένο καταξιωμένο προπονητή, τον κύριο Κοβατσεβιτς, όμως και εδώ ο βοηθός προπονητής, ο Σπύρος Σαραντίτης είναι περισσότερα χρόνια στον Ολυμπιακό από ό,τι εγώ διοικητικά.  Το ίδιο, ο Θοδωρής Βλάχος κι ο Χάρης Παυλίδης, είναι μια ζωή στον Ολυμπιακό, από αθλητές.

Εν κατακλείδι το γεγονός πως οι ομάδες μας στήνονται βάσει προγραμματισμού για να πρωταγωνιστούν σταθερά σε βάθος χρόνου, μας βοηθά να περάσουμε σε αυτές το «Ολυμπιακό στοιχείο», την ιδεολογία του συλλόγου. Το DNA του Ολυμπιακού «μπολιάζει» τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Εάν θέλετε, αυτό είναι το «μυστικό» μας».

«Ποτέ στο Ολυμπιακό δεν υπήρξε «ανταγωνισμός» ή διαφορές μεταξύ Ερασιτέχνη, ΠΑΕ, ΚΑΕ, που ευτυχώς ή δυστυχώς ταλανίζουν άλλους συλλόγους. Απ’ όσο γνωρίζω και διαβάζω στον Τύπο, υπάρχουν άλλα πολυαθλητικά σωματεία που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά το διακρίνω. Επειδή, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, προφανώς και θέλουμε τους ανταγωνιστές μας σε όλα τα αθλήματα ισχυρούς και δυνατούς. Ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως φέρνει πρόοδο. Το πώς θα γίνουν οι άλλοι σύλλογοι καλύτεροι δεν μπορώ να το πω εγώ. Νομίζω πως κάποιοι, μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν και μέλη και κάρτες φιλάθλου. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Σαφώς και είναι δύσκολο οργανωτικά αλλά όχι ακατόρθωτο».

 

Θοδωρής Βλάχος: «Η έδρα μας τρομάζει κάθε αντίπαλο»

«Ο Απρίλιος ξεκίνησε πάρα πολύ καλά μετά την πρόκριση της ομάδας βόλεϊ γυναικών στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Είναι ακόμη μία μεγάλη επιτυχία και για το τμήμα αλλά και για ολόκληρο τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Εύχομαι να συνεχιστεί η εβδομάδα και με άλλες επιτυχίες και να φτάσουμε όλοι όσο πιο ψηλά γίνεται».

 

«Ουσιαστικά έχουμε προκριθεί στο φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ, θα βρεθούμε για δεύτερη σερί χρονιά στη Βουδαπέστη για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Όλη η πορεία μας, έως τώρα, στα οκτώ παιχνίδια του ομίλου μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε ένα «προημιτελικό», σε εισαγωγικά, μέσα στην έδρα μας και με τον κόσμο στο πλευρά μας, που δίνει ένα μικρό έπαθλο. Ο νικητής δεν θα παίξει το επιπλέον παιχνίδι στην τελική φάση της διοργάνωσης και θα προκριθεί απευθείας στον ημιτελικό. Είναι κάτι που θέλουμε να το πετύχουμε. Μέσω των επιτυχιών μας στη διάρκεια της φάσης των ομίλων ανοίξαμε το δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε στην έδρα μας. Την Τετάρτη ο κόσμος θα δει ένα μεγάλο παιχνίδια ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης. Είμαι βέβαιος, πως θα είμαστε πολύ καλοί και θα καταφέρουμε να κερδίσουμε. Εχουμε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας. Ο κόσμος που θα έρθει να  μας στηρίξει θα το ευχαριστηθεί, θα δει πόλο υψηλού επιπέδου. Δεν κοιτάμε το τελευταίο παιχνίδι στην Μπρέσια. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα’ χει κανένα βαθμολογικό κίνητρο και θα έχουμε πετύχει το στόχο μας από την Τετάρτη».

«Το όπλο μας είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλες οι επιτυχίες μας. Η Ζόλνοκ έχει πολύ καλούς παίκτες στο επιθετικό κομμάτι της λειτουργίας της. Εχει δύο – τρεις πολίστες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη ροή ενός παιχνιδιού. Στηρίζεται περισσότερο στις μεμονωμένες ενέργειες και στο ταλέντο που διαθέτουν οι παίκτες της. Αυτό, λοιπόν, είναι το πρώτο ζητούμενο. Να περιορίσουμε τα ατού των αντιπάλων μας. Δεν είναι μία καθαρά ουγγρική ομάδα. Εχει τρεις πρωτοκλασάτους Σέρβους διεθνείς. Γενικά είναι μία πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα. Εμείς έχουμε να επιδείξουμε κάτι διαφορετικό. Το δικό μας παιχνίδι είναι ομαδικό, και στην άμυνα και στην επίθεση. Βγάζοντας τις αρετές μας στο νερό και στον αγώνα θα πετύχουμε τον στόχο μας».

«Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος μας περιμένει με ανυπομονησία, όπως και εμείς, το παιχνίδι με τη Ζόλνοκ. Η έδρα μας μάς δίνει επιπλέον δύναμη και τρομάζει τους αντιπάλους μας. Αυτό το ξέρουν όλοι. Το ξέρουμε εμείς, το ξέρουν οι φίλαθλοί μας, το ξέρουν και οι αντίπαλοί μας. Περιμένουμε μία παθιασμένη ατμόσφαιρα, την Τετάρτη, και όλοι μαζί να πάρουμε τη νίκη που τόσο θέλουμε».

 

Νίκος Γέμελος: «Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δικό του κολυμβητήριο»

«Θέλω να μεταφέρω τα συγχαρητήρια όλου του κολυμβητικού τμήματος στην ομάδα βόλεϊ γυναικών για την πρόκριση στον ευρωπαϊκό τελικό. Μας έδωσε μεγάλη χαρά. Αυτός ο σύλλογος μόνο χαρές προσφέρει στον κόσμο μας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε το πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και τους προέδρους της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο που στηρίζουν εμπράκτως τον Ερασιτέχνη και όλα τα τμήματα του συλλόγου».

«Ο Ολυμπιακός πρωτοπόρησε ξανά, με την διοργάνωση για 3η χρονιά των κολυμβητικών αγώνων «Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές». Είναι, ίσως, η καλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα, σε συλλογικό επίπεδο. Για τρεις ημέρες το «Π. Καπαγέρωφ» ήταν γεμάτο από μικρούς και μεγάλους αθλητές και κατάμεστο από φιλάθλους στην εξέδρα του.  Είδαμε μικρούς και μεγάλους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο νερό και πάνω από όλα να χαίρονται και να το διασκεδάζουν».

«Ηταν μεγάλη η τιμή και για εμένα και για όλους τους κολυμβητές μας, που μας βράβευσε η Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε ειδική εκδήλωση στη διάρκεια των αγώνων.  Για εμένα προσωπικά αυτή η πρωτοβουλία των ανθρώπων του συλλόγου αποτελεί τεράστια η τιμή. Ασχέτως από τη μεγάλη αγάπη που τρέφω για τον Ολυμπιακό, βραβεύτηκα, ως επαγγελματίας, για τη δουλειά μου . Αυτό με τιμά διπλά και αντιλαμβάνομαι πόσο δίπλα σ’ εμένα και στα παιδιά είναι η Διοίκηση. Αποδεικνύεται εμπράκτως αυτό που λέω για τον Ολυμπιακό, πως στον σύλλογο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι πολιτισμός! ».

«Το τριήμερο των αγώνων ως κολυμβητικό τμήμα παρουσιάσαμε μία μεγάλη βάση από κολυμβητές όλων των ηλικιών. Αυτή όμως η μεγάλη βάση πρέπει να προσεχθεί ακόμη περισσότερο. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μα, με την κατασκευή κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται οπωσδήποτε κολυμβητήριο. Το μοναδικό που μας προβληματίζει στα αθλήματα υγρού στίβου είναι πως δεν έχουμε δικό μας κολυμβητήριο. Εάν είχαμε δικό μας κολυμβητήριο, θα κάναμε αγώνες στο δικό μας κολυμβητήριο. Φανταστείτε αυτή τη γιορτή σε ολοδικό μας χώρο, στο δικό μας σπίτι και πόσω μάλλον τη λειτουργία των ακαδημιών μας σε δική μας πισίνα.

Όλα αυτά τα χάνουμε γιατί σε περιορισμένο χώρο δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε. Ξέρετε πόσοι αθλητές αναγκάζονται να σταματήσουν εξαιτίας της έλλειψης δικού μας κολυμβητηρίου;».

«Εξαιτίας της έλλειψης δικού μας κολυμβητηρίου δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα παιδιά που θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό. Ετσι, χάνονται ταλαντούχοι κολυμβητές και ενδεχομένως, στατιστικά, να χάνουμε τον επόμενο Σπύρο Γιαννιώτη. Απλώς θα πω, πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος για το χώρο που έχει για τα τμήματα υγρού στίβου».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (10:30 – 12:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας3 Απριλίου 2017.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button