ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτες και καλύτερες!

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, κατέκτησε το «2nd International Olympiacos Tournoument» που διοργάνωσε ο σύλλογος μας στο «Δ.Α.Κ. Γλυφάδας» και το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Μπασούρη. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν και της Ρώσικης Σπαρτάκ με 79-57 την 3η ημέρα της διοργάνωσης και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς κατέλαβαν την πρώτη θέση. Πρωταγωνίστρια στο τελευταίο παιχνίδι ήταν η Ιβον Άντερσον που ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους (3/4 τριπ., 5/9 διπ., 3/3 βολ., 3 ασ.., 5 κλ.).

Πριν την έναρξη του αγώνα…

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια του Δημήτρη Μπαρούρη στη μνήμη του οποίου διοργανώθηκε το τουρνουά. Η Σπαρτάκ με τη σειρά της μέσω του manager της κ. Κωστάλα απένειμε πλακέτα τόσο στην οικογένεια του Δημήτρη Μπασούρη όσο και στον Ολυμπιακό για τη διοργάνωση. Επίσης έδωσε στις Εβίνα Μάλστη και Στέλλα Καλτσίδου φανέλα της Ρωσικής ομάδας με τα ονόματα τους, στην μεν Μάλτση γιατί προσπάθησε δυο  φορές να την πάρει στην Σπαρτάκ χωρίς να αποσπάσει τελικά την υπογραφή της και στην Καλτσίδου καθώς δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο παρά τους δυο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα της.

Ισορροπία στην αρχή, «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στη συνέχεια

Στο αγωνιστικό σκέλος το παιχνίδι ήταν κλειστό και ισορροπημένο στο ξεκίνημα του με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι τα μέσα της 1ης περιόδου. Από το 7-7 και μετά οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν το προβάδισμα και έφτασαν στο 18-11 στο φινάλε του πρώτου 10λέπτου. Με τον Ολυμπιακό να οδηγεί στο σκορ και να αυξάνει τη διαφορά χάρη σε 4 διαδοχικούς πόντους της Όλγας Χατζηνικολάου, οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν το προβάδισμά τους στο +14 (33-19)  στο σημείο που είχαν επιβάλει το ρυθμό τους. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 40-28 υπέρ του Ολυμπιακού.

Υψηλός ρυθμός μέχρι το φινάλε

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη διατήρησε τον έλεγχο και την υπέρ της διαφορά για το 58-46 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός κράτησε υψηλό τέμπο μέχρι το φινάλε και εκτόξευσε τη διαφορά στο +19, 72-53 (3:50), 76-57 (1:15) για να φτάσει στο τελικό 79-57.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς, Σταμάτη 3 (1 τριπ.), Χατζηνικολάου 11, Μάλτση 15 (3 τριπ., 5 ασ.), Σωτηρίου 4, Άντερσον 22 (3/4 τριπ.), Μακόλι 16 (10 ριμπ.), Σπυριδοπούλου 2  Κοσμά , Μπαλτά, Καλτσίδου 6

ΣΠΑΡΤΑΚ (Σεργκέι Ντανίλιν): Νουριντίνοβα 2, Νταβίντοβα 4, Ογκούν, Κολοσοβσκάϊα 5, Σίμονς 8,  Πατσούρινα 3, Οσίποβα 12, Ντόγκιτς 7, Σαϊφιουλίνα 2, Γκλάντκοβα 11, Ρεμπνίκοβα 3.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button