ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΚώστας ΠαλαιολόγοςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολυνίκης του θεσμού ο Θρύλος! (Video)

Τρεις κατακτήσεις τροπαίου στις πέντε ως τώρα διοργανώσεις League Cup «Νίκος Σαμαράς»  μετρούν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι φουλάρουν αισίως για το τέταρτο τρόπαιο στο «remake» του περυσινού συγκλονιστικού τελικού της Σύρου.

 

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί τον Αυτοκράτορα και του ελληνικού βόλεϊ αποτυπωνεται ξεκάθαρα από τις περισσότερες κατακτήσεις που έχει να επιδείξει σε όλες τις διοργανώσεις έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών του!

Ο Θρύλος είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας σ’ όλες τις διοργανώσεις και αυτό μαρτυρούν ξεκάθαρα τα 27 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει, εκ των οποίων τα 5 αήττητα (!), ενώ επίσης κατέχει το μοναδικό ρεκόρ κατάκτησης οκτώ συνεχόμενων πρωταθλημάτων την περίοδο 1987-1994!

Επίσης  έχει να επιδείξει 15 κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας, πολύ περισσότερα από οποιαδήπτε άλλη ελληνική ομάδα.

Το στοιχείο, όμως το οποίο αναδεικνύει σε όλη του την μεγαλοπρέπεια την διαφορα ποιότητας, αλλά και τον χαρακτήρα νικητή που ξεχειλίζει στην ομάδα έχει να κάνει με τον νεοσύστατο θεσμό του League Cup.

Ο συγκεκριμένος θεσμός, που έχει πάρει το όνομα του αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά

καθιερώθηκε το 2011 οπότε και διεξήχθη το Νοέμβριο στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά και χωρίς να μετέχουν σ’ αυτό οι διεθνείς παίκτες των ομάδων

Στις πέντε διοργανώσεις, που έχουν ήδη διεξαχθεί,  ο Ολυμπιακός έχει την μερίδα του λέοντος, αφού έχει κατακτήσει τρία τρόπαια (σ.σ. 2013, 2015, 2016)  έναντι ενός του Φοίνικα Σύρου (σ.σ. το 2012) και ενός της ΑΕΚ (2014)

Η πρώτη χρονικά κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τον Ολυμπιακό, βρήκε τους «ερυθρόλευκους με τον Δημήτρη Καζάζη στην άκρη του πάγκου τους να επικρατούν στον τελικό της διοργάνωσης στο Βραχάτι με 3-0 σετ του ΑΟ Κηφισιάς (25-21, 25-23, 25-17) και να κατακτούν το πρώτο από τα τρία τρόπαια εκείνης της μυθικής σεζόν! (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ)

Η δεύτερη φορά,όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Λιγκ Καπ μας βρίσκει τη σεζόν 2014-15

Με τον Δημήτρη Καζάζη στην τρίτη του σεζόν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό που είχε διεξχαχθεί στο κλειστό της Γλυφάδας, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ (22-25, 25-16, 25-21, 25-15).

Για να φτάσουμε στην περυσινή σεζόν (2015-16), όπου  το Final-4  του Λιγκ Καπ είχε διεξαχθεί στην Σύρο κα βρήκε τον Ολυμπιακό να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία του και να γίνεται πλυνίκης του θεσμού.

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό, ο Θρύλος με το Ρομπέρτο Πιάτσα στην άκρη του πάγκου του είχε θριαμβεύσει με 3-2 σετ του ΠΑΟΚ κάνοντας μυθική ανατροπή από 0-2 σετ όπως επίσης και στο τάι μπρέικ, το οποίο το κατέκτησε με 17-15 κι ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 10-14!

Τα σετ εκείνου του αλησμόνητου αγώνα με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό ήταν ως εξής: 20-25, 20-25, 25-17, 25-20, 17-15, Μάλιστα η συνέχδεια της περυσινής περιόδου βρήκε τον Ολυμπαικό να κατακτά και το Κύπελλο Ελλάδας και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ και πάλι με μυθική ανατροπή από 0-2…

 

Θυμηθείτε στο παρακάτω video  τον τελευταίο πόντο του Θρύλου από το περυσινό συγκλονιστικό τελικό με τον ΠΑΟΚ, τους πανηγυρισμούς τνω παικτών του Θρύλου στην απονομή, αλλά και την υποδοχή ηρώων που επεφύλαξαν στην ομάδα οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά την επιστροφή της στο λιμάνι του Πειραιά με το βαρύτιμο τρόπαιο στις αποσκευές της!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button