ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πέμπτη θέση με σούπερ Μυριοκεφαλιτάκη

Με σούπερ Μυριοκεφαλιτάκη αλλά και με όλα τα κορίτσια σε μεγάλη ημέρα η Εθνική Νέων γυναικών επικράτησε της Ιταλίας  με 10-9 και πανηγύρισε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  που διεξάγεται στο Φούντσαλ της Πορτογαλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε αποφασισμένο για την νίκη το παιχνίδι  και μπόρεσε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο οι Ιταλίδες κατάφεραν μέσα σε σύντομο διάστημα να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το 2-2. Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική μας πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ χάρη σε γκολ της Κανετίδου, αλλά η Ιταλία απάντησε άμεσα  και έκανε το 4-4 λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στην τρίτη περίοδο η Ιταλία πήρε το πάνω χέρι και προηγήθηκε με δύο τέρματα (8-6). Η ελληνική ομάδα,  βρήκε γρήγορα τις λύσεις και με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη μπόρεσε και μείωσε στο γκολ κάνοντας το 8-7.  Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στην ανατροπή. Το νικητήριο γκολ πέτυχε η Μυριοκεφαλιτάκη με πέναλτι 2:34 πριν από το φινάλε.

Ιταλία – Ελλάδα 9-10 (2-2, 2-2, 4-3, 1-3)

Ιταλία: Μπαντσέλι, Ζανέτα 2, Μπαγκαλίνι, Τσουζούπε, Αμίντεο, Τσέργκολ 2, Εσπόζιτο, Ριτσιόλι 1, Τζιουστίνι 2, Τσέργκολ, Κοκιέρε 2, Μεγκιάτο, Ιμπερατρίς

Ελλάδα: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Ελληνιάδη, Δούλη 1, Γρηγοροπούλου, Κοντονή, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κανετίδου 1, Λούδη, Παπαναστασίου 1, Αντωνιάδη, Αρχοντάκη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button