ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξυπνούν μνήμες «εξάρας» (Video)

 

Ανήμερα της 24ης Ιανουαρίου, όπου έχει οριστεί ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει τους «κιτρινόμαυρους» με 6-1 στο ΟΑΚΑ το 2001.

Είχε… κέφια η κληρωτίδα το πρωϊ της Δευτέρα (15/1) αναδεικνύοντας ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Σαφέστατα ο Ολυμπιακός με τον Όσκαρ Γκαρθία στην άκρη του πάγκου του καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διανύσει  ένα βουνό συνεχόμενων καθοριστικών αναμετρήσεων τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, στην προσπάθειά του να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ.

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης της προημιτελικής φάσης, ωστόσο έγινε δεκτό με χαμόγελα, αφού οι πρωταθλητές Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να προκαλέσουν πολλαπλά προβλήματα στους αντιπάλους τους. Και αυτό, διότι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων θα κληθούν να τους αντιμετωπίσουν τρεις φορές.

Υπάρχει όμως και μία ακόμη συγκυρία, η οποία προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο δείκτη αυτοπεποίθησης στους «ερυθρόλευκους». Ποια είναι αυτή; Η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου προημιτελικού στον Ναό, που έχει οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στον Θρύλο!

Για όσους δεν θυμούνται, αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια ακριβώς ημερομηνία πριν από 17 χρόνια οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά στον θεσμό του Κυπέλλου. Με τον Ολυμπιακό κατά διαβολική σύμπτωση να είναι ξανά γηπεδούχος, αλλά στο ΟΑΚΑ και να διαλύει τους «κιτρινόμαυρους» με το εμφατικό 6-1 παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση ! Στη ρεβάνς του … αξέχαστου «πέστε κάτω»…

Εκείνο το παιχνίδι, όπου ο Ηλίας Ατματζίδης έγινε … σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού με αφορμή τα έξι γκολ, που δέχθηκε…

Ας θυμηθούμε εκείνο το αξέχαστο ματς! Με την γλυκιά προσδοκία τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι παίκτες του Όσκαρ Γκαρθία να επαναλάβουν ανάλογο επίτευγμα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button