ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ξέρω πολύ καλά πού ήρθα”

Εναν μεχρι στιγμης απολογισμό εκανε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο που αφορά στα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στη θέση που αποδίδει καλύτερα, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Θρυλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκερέρο στους απεσταλμένους στο Ζέεφελντ για:

Τον απολογισμό της προετοιμασίας: Είμαστε πολύ καλά. Βέβαια ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο προσαρμογής ως προς στην φιλοσοφία του προπονητή. Είμαστε και πολλοί νέοι παίκτες, που πρέπει να γνωριστούμε με τους παλιούς. Ομως προχωράμε και είμαστε σε καλό δρόμο.

Το πως ένιωσε όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό: Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που σέβονται στην Ευρώπη. Την ήξερα καλά. Είμαι ένας πολύ φιλόδοξος παίκτης και θέλω πάντα να κερδίζω και πήρα την ευκαιρία να έρθω σε μια πρωταθλήτρια ομάδα, που παίζει πάντα για την νίκη. Κυνηγάει πάντα τίτλους και είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου.

Το πόσο εύκολο ήταν να πιάσει Λιμάνι: Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Όμως όταν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, με τέτοια ιστορία και τέτοιες προοπτικές που σου δίνει για επιτυχίες έρχεται και σου χτυπάει την πόρτα, δεν μπορείς να πεις όχι.

Τον Σιόβα και τι έχουν πει: Πάντα μου έλεγε, όταν ήμασταν μαζί στην Μαδρίτη, πως ο Ολυμπιακός είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Συνέχεια μου μιλούσε γι’ αυτόν. Προσωπικά μου είπε πως μπορώ να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα στην ομάδα και πως μου ταιριάζει.

Τα γκολ στο φιλικό με Βάτενς: Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα, τους φροντιστές, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, που με έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται και θέλω να τους ανταποδώσω με την δουλειά μου.

Το 4-4-2, το 4-2-3-1 και την δουλειά του Μαρτίνς: Στην Ισπανία, έπαιζα, σχεδόν πάντα, μόνος στην επίθεση. Στο φιλικό με την Βάτενς, είχα δίπλα και ένα συμπαίκτη μου (σ.σ. εννοεί τον Τζούρτζεβιτς). Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, αλλά εγώ πιστεύω πως είναι θέμα προσαρμογής. Είμαι επιθετικός που μπορώ να προσαρμοστώ σε διάφορες θέσεις. Με τον κόουτς δουλεύουμε διαφορετικά συστήματα, στην παρούσα φάση, αλλά αυτό που μας λέει πάντα είναι πως πρέπει να είμαστε δυνατοί, με θάρρος, να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι για την νίκη και να είμαστε συνέχεια στην επίθεση. Γι’ αυτό και θα δείτε έναν πολύ επιθετικό Ολυμπιακό.

Το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και το φιλικό με Λεγανές: Το βλέπω σαν ένα παιχνίδι παραπάνω. Φυσικά και ανυπομονώ να παίξω στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, όπου θα πάρω μια πρώτη γεύση από όλο αυτό. Αλλά επιμένω, σε αυτό που είπα και πιο πριν, πως είναι ένα παιχνίδι παραπάνω, κάτι που σημαίνει πως συνεχίζουμε την προετοιμασία, για να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια.

Τους στόχους του και πως βλέπει τον εαυτό του στο τέλος της χρονιάς: Σκέφτομαι πάντα ομαδικά και όχι ατομικά. Ο πρώτος μου στόχος, είναι και αυτός της ομάδας, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και το κύπελλο και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Πάω πάντα ομαδικά και στο τέλος και στο βάθος του μυαλού μου θα αφήσω τον προσωπικό μου στόχο, που μπορεί να είναι πολλά πράγματα.

Την Ισπανία στο Μουντιάλ και ποιον θέλει: Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου έναν καλό φίλαθλο του ποδοσφαίρου, ας κερδίσει ο καλύτερος.

Το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: Τους λέω πως ξέρω πολύ καλά που ήρθα. Ξέρω το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Θα δώσω τα πάντα σε κάθε ματς για την ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button