ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Να παραμείνουμε στην κορυφή!»

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος Πυγμαχίας ετοίμασε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Οι συντελεστές  που οδήγησαν τον Θρύλο στην κορυφή της ελληνικής Πυγμαχίας μιλούν στο osfp.gr για όλα, τονίζοντας ότι ο στόχος όλων είναι να παραμείνουν για πολλά χρόνια στην κορυφή.

Αναλυτικά το 2ο μέρος του αφιερώματος από τον Ερασιτέχνη:

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Πυγμαχίας ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά γεμάτη τίτλους για τον Ολυμπιακό. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2017 ο Θρύλος συνέχισε την ανοδική του πορεία και έβαλε τις βάσεις για το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας μετά την αναγέννηση του τμήματος. Η επάνοδος στην κορυφή ήταν αποτέλεσμα ομαδικό με τις νίκες όλων των αθλητών του Ολυμπιακού να συμβάλουν σε αυτό. Οι Γιώργος Χορβαλάκος (χάλκινο μετάλλιο στα 64 κιλά), Φώτης Τζώτζος (χάλκινο μετάλλιο στα 75 κιλά και καλύτερος αθλητής των αγώνων), Δημήτρης Μαγκανάρης (91 κιλά), Παρασκευή Χόνδρου (51 κιλά), Γιώργος Καρούκης (χάλκινο μετάλλιο στα 60 κιλά), Θοδωρής Κανακάκης (81 κιλά) απαντούν στις ερωτήσεις του osfp.gr στο 2ο μέρος του αφιερώματος.

Πως βιώσατε την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος:

Γιώργος Χορβαλάκος: «Σαν εμπειρία, όπως το διοργάνωσε και ο Ολυμπιακός, για την πυγμαχία, ήταν πρωτόγνωρη. Κάνω χρόνια πυγμαχία αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν το έχω ξαναζήσει με αυτό τον τρόπο. Ήταν μια άψογη διοργάνωση και η κατάκτηση και του τίτλου ήταν μοναδική και οι κόποι μας αποδώσαν».

Φώτης Τζώτζος: «Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα. Η ομάδα πήγε πάρα πάρα πολύ καλά. Ο καθένας πέτυχε τους στόχους του και έκανε το καλύτερο. Ήμασταν ενωμένοι σαν ομάδα, είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα και αυτό φάνηκε και σε όλο τον κόσμο που ήταν εκεί».

Δημήτρης Μαγκανάρης: «Αρχικά ήταν βασικός μας στόχος να πάρουμε σαν ομάδα το πρωτάθλημα και είχαμε επενδύσει πάνω σε αυτό όλη η ομάδα. Μπορεί να μην κατάφερα να προχωρήσω, λόγω ατυχίας, όσο θα ήθελα, με χαροποίησε όμως πάρα πολύ η κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν ο σημαντικότερο».

Γιώργος Καρούκης: «Μαγευτικά συναισθήματα. Μεγάλη χαρά για την επιτυχία της ομάδας και των συναθλητών μου».

Πως είναι να αγωνίζεσαι σε γεμάτο γήπεδο, σε μια τέτοια διοργάνωση:

Γιώργος Χορβαλάκος: «Είναι μοναδική η αίσθηση να αγωνίζεσαι σε γεμάτο γήπεδο. Είχαμε τον κόσμο μας που μας στηρίξανε και ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Το ότι αγωνιζόμαστε και για τον Ολυμπιακό, την ομάδα μας, κάνει το συναίσθημα ακόμα πιο δυνατό».

Φώτης Τζώτζος: «Ο κόσμος βοηθάει πάρα πολύ και σου δίνει ενέργεια. Μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις και τον εαυτό σου και να κάνεις το κάτι παραπάνω ακόμα και όταν έχουν εξαντληθεί οι δυνάμεις σου. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα και ακόμα παραπάνω καθώς ήταν φίλαθλοι της ομάδας μας. Είναι μοναδικό το συναίσθημα να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου».

Δημήτρης Μαγκανάρης: «Η διοργάνωση ήταν μοναδική και από τις καλύτερες που έχω αγωνιστεί. Από το 2012 έχω κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, έχω παίξει και στο εξωτερικό με την εθνική, αλλά τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχω ξανασυναντήσει. Ήταν από τις καλύτερες διοργανώσεις, είχε πολύ κόσμο και σε όλα τα επίπεδα ήταν υψηλού επιπέδου».

Παρασκευή Χόνδρου: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετείχαμε τόσο μεγάλη αποστολή και σίγουρα είμαστε όλοι μέρος ενός μεγάλου κομματιού. Πάντα ο πρωταθλητισμός έχει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Αυτή τη φορά ήταν λίγο περισσότερο ιδιαίτερο, για το λόγο ότι είμαστε μια ομάδα που είμαστε ομάδα από όλες τις πλευρές σαν άνθρωποι μεταξύ μας αλλά και η στήριξη του Ολυμπιακού είναι τεράστια σε αυτό που κάνουμε. Η επιτυχία ήταν κάτι, που λίγο πολύ ξέραμε ότι θα έρθει γιατί είχαμε δουλέψει όλοι πάρα πολύ και φυσικά όταν οι κόποι ανταμείβονται αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία».

Γιώργος Καρούκης: «Είναι πολύ δυνατό συναίσθημα, πολύ δυνατή ενέργεια του κόσμου την οποία οποιοσδήποτε αθλητής μπορεί να την αξιοποιήσει πάνω στο ρινγκ προς όφελος του και προς όφελος της ομάδας του».

 

Ζεις από μέσα την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του τμήματος πυγμαχίας:

Φώτης Τζώτζος: «Οι σχέσεις όλων είναι πάρα πολύ καλές και γίνονται πολύ δυνατές προπονήσεις. Το ότι υπάρχει καλό κλίμα αυτό συμβάλει στο να βοηθιούνται οι αθλητές μεταξύ τους και αυτό είναι το καλύτερο και σίγουρα ένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Όλοι είναι οι τοπ αθλητές και όταν μπορούν να προπονούνται μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά συναγωνισμός γίνονται όλοι καλύτεροι».

Δημήτρης Μαγκανάρης: «Παρόλο που κάνω προπονήσεις στο εξωτερικό όταν βρίσκομαι εδώ είναι πάρα πολύ έντονη η αίσθηση του πόσο δεμένη ομάδα είμαστε. Δουλεύουμε όλοι ομαδικά, με τους προπονητές μας και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Είμαστε σαν οικογένεια και είμαστε όλοι ένα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας».

Παρασκευή Χόνδρου: «Ήρθα στον Ολυμπιακό πριν από ένα χρόνο με το δάσκαλο τον Λευτέρη Λειβάδη και έχω ζήσει όλη την αλλαγή που έχουμε κάνει μέσα σε ένα χρόνο. Έχουν γίνει πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα και αυτό δείχνει ποιότητα, πρόγραμμα και μεγάλους στόχους για το μέλλον. Έχουμε να δώσουμε ακόμα πολύ περισσότερα σαν ομάδα και ο καθένας ατομικά».

Γιώργος Καρούκης: «Είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια από αξιόλογα άτομα και εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη».

 

Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι που θέτεις:

Γιώργος Χορβαλάκος: «Στόχος είναι πάντα να παραμείνουμε στην κορυφή και ο Ολυμπιακός να κρατήσει την πρώτη θέση που πήρε φέτος. Αξίζουμε να είμαστε την κορυφή και αυτό πρέπει να το δείξουμε συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά μας. Την επόμενη χρονιά, θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα, με περισσότερα μετάλλια. Να πάμε ακόμα και σε διεθνείς αγώνες. Αγώνες είναι αυτό που θέλουμε ώστε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Φώτης Τζώτζος: «Για μένα προσωπικά στόχος είναι του χρόνου να πάω ακόμα καλύτερα κάτι που θέλει πολύ προπόνηση και συνεχή δουλειά. Πλέον έχω στο μυαλό μου να βρεθώ στον τελικό και να κάνω ένα ακόμα βήμα πιο ψηλά».

Δημήτρης Μαγκανάρης: «Οι στόχοι μου είναι να δουλεύω συνεχώς και να γίνομαι καλύτερος. Πριν από το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό έχω τους πανευρωπαϊκούς αγώνες κάτω των 22 ετών και την πανεπιστημιάδα, διοργανώσεις στις οποίες θέλω να πάρω μέρος με καλή παρουσία».

Παρασκευή Χόνδρου: «Αρχικά σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να έχω κανέναν τραυματισμό. Η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος είναι ένας μεγάλος στόχος για μένα. Υπάρχει και το φοιτητικό πρωτάθλημα στο οποίο επίσης στοχεύω να φτάσω ψηλά. Από κει και πέρα σκοπεύω να αρπάξω κάθε ευκαιρία που θα εμφανιστεί μπροστά μου ώστε να εξελίσσομαι και να ανεβαίνω επίπεδο».

Γιώργος Καρούκης: «Το προπονητικό τιμ είναι αυτό που θα θέσει τους νέους στόχους της ομάδας καθώς γνωρίζει καλύτερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αθλητών του και πως θα είναι το μέλλον για τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε καλή και ανοδική πορεία όπως τα τελευταία αυτά χρόνια».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button