ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο περηφάνεια για αυτά τα κορίτσια

Πάλεψαν όσο μπορούσε, αλλά τελικά “λύγισε” ο Ολυμπιακός στον τελικό του LEN Trophy γνωρίζοντας την ήττα με 11-13 από την Ντουναϊσβάρος. Οι ερυθρόλευκες του Χάρη Παυλίδη πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να φέρουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον Πειραιά, όμως έπεσαν πάνω στις πολύ εύστοχες Ούγγρες που σχεδόν όλες τους οι προσπάθειες έβρισκαν στόχο. Αυτό δεν σημαίνει όμως δεν είμαστε υπερήφανοι για αυτά τα κορίτσια μας, με τα βλέμματα τους να στρέφονται στην Ελλάδα και στην διατήρηση των κεκτημένων, που είναι, φέτος, το Νταμπλ, μιας και έχουν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος.

Το ματς:

Στο πρώτο οκτάλεπτο, Ολυμπιακός και Ντουναϊσβάρος έδειξαν ξεκάθαρα την δίψα τους για το τρόπαιο. Αποτέλεσμα ήταν να δούμε με το “καλημέρα” ομηρικές μάχες στην πισίνα του Ματαρό! Με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κεφάλι με πέναλτι και να κάνει το 4-3, ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου σταματούσε τις επιθέσεις της ουγγρικής ομάδας. Δείγμα του πόσο “ψυχωμένες” ήταν και οι δύο ομάδες, το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με 4-4.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Ντουναϊσβάρος πήρε κεφάλι με 4-5 γεγονός που αποσυντόνισε τις ερυθρόλευκες για περίπου 3 λεπτά. Το άγχος κυρίευσε τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη όταν το σκορ έγινε 4-6 στα 5.40 πριν το τέλος του β’ οκταλέπτου. Είχε απάντηση ο Ολυμπιακός στον τρόπο που θα έδιωχνε το άγχος; Το 5-6 της Άλκηστης Αβραμίδου έδωσε “ανάσα” στις πρωταθλήτριες Ελλάδος. Όμως η ουγγρική ομάδα πέτυχε το 5-7. Στο 3.05 η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό αφού σε δύο προσπάθειες οι ερυθρόλευκες μέτρησαν δύο δοκάρια. Με αυτό το σκορ έκλεισε και το δεύτερο οκτάλεπτο.

Με το ξεκίνημα του Γ’ οκταλέπτου η Ντουναϊσβάρος κατάφερε να διευρύνει το σκορ σε 5-8, αλλά η απάντηση της Αβραμίδου ήταν άμεση με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό. Όμως και οι ουγγαρέζες απάντησαν άμεσα και έκαναν το 6-9. Εκεί και πάλι η Χρυσή Διαμαντοπούλου έδειξε την κλάση της σε δύο περιπτώσεις μην επιτρέποντας στις αντίπαλες να ξεφύγουν και η επίθεση έκανε τη δουλειά της. Το 6-9 έγινε με τρομερό σερί 9-9 περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του οκταλέπτου και το παιχνίδι ξανάρχιζε από την αρχή! Τελικά η περίοδος έκλεισε με 9-10 υπερ της Ντουναϊσβάρος.

Το 10-10 έγινε αμέσως με την έναρξη του Δ’ οκταλέπτου με την Έγκενς. Όμως οι αντίπαλες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων άμεσα και ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει και πάλι στο σκορ. Το μόνο που κατάφεραν τελικά τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ήταν να μειώσουν σε 11-12 για να διαμορφώσει η Ντουναϊσβάρος το τελικό 11-13 και να κατακτήσει το LEN Trophy.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 5-7, 9-10, 11-13

Σχετικά Άρθρα

Back to top button