ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο έτσι θα “λύγιζε” ο Ολυμπιακός…

Την ήττα με 4-6 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην έδρα του από την Ζόλνοκ, σε ένα παιχνίδι όπου οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τον Ρώσο διαιτητή Σεργκέι Ναϊμοφ.

Δεν ήταν ούτε τόσο πολύ η πιεστική άμυνα της Ζόλνοκ αλλά ούτε και οι κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση των ερυθρολεύκων που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Αυτό που κατά κύριο λόγο έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν η κακή και ιδιαίτερα “εχθρική” διαιτησία μέσα στο Παπαστράτειο από τον Σεργκέι Ναϊμοφ.

Παρά το νωθρό ξεκίνημα του, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να απαντήσει στα τρια γκολ της Ζόλνοκ ισοφαρίζοντας σε 3-3 με μαέστρο στην άμυνα τον Φουντούλη, ο οποίος έκανε ίσως ένα από τα καλύτερα αμυντικά παιχνίδια της ζωής του και τον Μυλωνάκη να σκοράρει.

Ωστόσο στο τέταρτο οκτάλεπτο, εκεί που τα πάντα κρέμονταν από μία κλωστή, ανέλαβε… δράση ο Ρώσος διαιτητής αγνοώντας επιδεικτικά επιθετικά και αμυντικά φάουλ των Ούγγρων και χρεώνοντας αντι αυτών, τον Ολυμπιακό με αποβολές. Μάλιστα για να καταλογίσουν το πέναλτι στον Μουρίκη, με το οποίο έγινε το 4-5 από τον Φουντούλη, έπρεπε να τον… βουλιάξουν δύο παίκτες της Ζόλνοκ!

Παρόλα αυτά, ο Ναϊμοφ δεν σταμάτησε εκεί καθώς, στην πιο καθοριστική φάση του αγώνα, έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο γκολ του Γιάνοβιτς, με την μπάλα να περνάει την νοητή γραμμή και τον Νάγκι να διώχνει ξεκάθαρα από μέσα. Στην αμέσως επόμενη φάση, η “παράσταση” της διαιτησίας ολοκληρώθηκε, καταλογίζοντας πέναλτι στην Ζόλνοκ για το τελικό 4-6.

Παρόλα αυτά, όπως είχαμε γράψει και το πρωί, ο Ολυμπιακός δεν χάνεται. Οι ερυθρόλευκοι ήδη έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Final Six και θα διεκδικήσουν εκεί την πρόκρισή τους στο Final Four. Και φέτος στην Βουδαπέστη ο Θρύλος καλείται να γράψει ιστορία και να διορθώσει την περσινή αδικία, με τρόπο που γνωρίζουν πολύ καλά και οι παίκτες μας και ο κόουτς Θοδωρής Βλάχος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button