ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και είδαμε εμείς καλά, κι ο κόουτς καλύτερα!

Καλό και “χορταστικό” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φιλικό του Ολυμπιακού στο Σβατς απέναντι στην Μποτοσάνι που ήταν και το τελευταίο επί αυστριακού εδάφους. Ας μην μακρυγορήσουμε και ας μπούμε κατευθείαν στο “ψητό”.

Να βγάλουμε συμπεράσματα; Όχι βέβαια. Εξάλλου, όπως έχουμε ξαναγράψει και από αυτό εδώ το σάιτ, αυτός ο οποίος είναι ο νούμερο 1 αρμόδιος να βγάλει συμπεράσματα από φιλικό αγώνα δεν είναι κανένας άλλος από τον κόουτς, τον Πέδρο Μαρτίνς. Κι αυτό διότι τα φιλικά είναι κατά κύριο λόγο για τον ίδιο και φυσικά για τους παίκτες. Να “ξεμουδιάσουν” και να δείξουν στον κόουτς την διάθεσή τους και την αξία τους. Ύστερα μπαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Τα φιλικά είναι το… “υποκατάστατό” μας μέχρι να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Να δούμε λίγο… Θρύλο μέχρι να αρχίσει η σεζόν.

Αυτό που “κρατάμε” συνήθως εμείς από το φιλικό είναι τούτο που λέμε “όσα βλέπει το απλό μάτι”. Το μάτι του Πέδρο Μαρτίνς είναι βέβαιο ότι είδε πολύ περισσότερα από τα δικά μας. Και το παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του. Αρκετά από αυτά που ήθελε να δει τα είδε. Εμείς όμως, σε αυτά τα “απλά” που λέμε, είδαμε πολλές ομορφιές. Ομορφιές από αυτές που θέλουμε να βλέπουμε από τον Θρύλο. Όσο… φιλικός κι αν είναι ο αγώνας, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την άψογη συνεργασία Μάριν – Λάζαρου – Γκερέρο από το οποίο ήρθε το 1-0. Και ακόμα περισσότερο, το γεγονός ότι ο Λάζαρος ενώ θα μπορούσε να σουτάρει προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ. Μεγάλο δείγμα του ότι ο παίκτης βάζει πάνω από το “εγώ” του την ομάδα. Ίσως να το έχει περάσει αυτό και ο Μαρτίνς. Αυτό το ξέρει όμως καλύτερα ο ίδιος. Σημασία έχει πως στο “κοινό μάτι” αυτή η κίνηση άρεσε. Και μάλιστα πολύ περισσότερο από το να πετύχαινε το γκολ ο ίδιος ο Λάζαρος που θα ήταν γκολ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του. Δεν τρέχει τίποτα. Αντιθέτως, ήταν ακόμα πιο όμορφο αυτό που συνέβη γιατί διακρίναμε το ομαδικό πνεύμα που αποπνέει ο νέος Ολυμπιακός.

Ατομικές ενέργειες όμως πάντα θέλουμε. Είναι το “αλατοπίπερο” στη μπάλα. Μία ωραία ντρίπλα, ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, μία “παιχταριλίδικη” προσπάθεια, ένα γκολ από το νέο μεταγραφικό απόκτημα. Απ’ όλα είχε ο μπαξές σήμερα στο Σβατς. Και το καλό είναι ότι αυτά τα “απ’ όλα” ήταν ορατά και στο “κοινό μάτι” όπως το χαρακτηρίσαμε. Σε όλους εμάς που σίγουρα βλέπουμε λιγότερα από αυτά που βλέπει ο κόουτς. Κι αν εμείς σήμερα είδαμε 5 γκολ, ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα έχει δει παραπάνω κι αυτό είναι το τέλειο. Το ιδανικότερο ειδικά τώρα που έιμαστε ακόμα στα ξεκινήματα.

Εν ολίγοις στο 5-0 επί της Μποτοσάνι, είδαμε εμείς καλά κι ο κόουτς καλύτερα! Μέχρι εδώ. Διότι η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα και ετοιμάζεται για Βέλγιο – Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας. Πάντως, κακά τα ψέματα, “φτιάχτηκε” ωραία το βραδάκι μας με τα 5 γκολάκια του Θρύλου. Με τη συνεργασία στο πρώτο, το ωραίο φαλτσαριστό του Φορτούνη, το γκολ του νεοαποκτηθέντα Καμαρά, το… δεκαδευτερόλεπτο” γκολ του Βέργου από τη στιγμή που μπήκε και το “παιχταριλίδικο” γκολ του Μάριου Βρουσάι που αποδεικνύει πως η δουλειά στις Ακαδημίες μόνο χαμένη δεν πάει.

Αυτά προς ώρας και συνεχίζουμε. Χαμηλά το κεφάλι με προσήλωση στους στόχους μας και σωστό βάδισμα βήμα – βήμα προς τα κει που πρέπει. Όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό. Δίχως τα πολλά τα λόγια και δίχως τα… διθυραμβικά σχόλια που μπορούν εύκολα να “ξεφύγουν” τ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button