ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΚώστας ΠαλαιολόγοςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η ομάδα έχει … καρύδια και καρδιά πρωταθλητή!»

Στους τομείς που οδήγησαν τον Θρύλο στην παλικαρίσια κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κυπέλλου και μάλιστα μέσα στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε το μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ Ολυμπιακός Λευτέρης Χρυσοφάκης.

 

Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού φούσκωσε για ακόμη μία φορά με υπερηφάνεια τους εκατομμύρια πιστούς οπαδούς της με την επική κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κυπέλλου και 17ου στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου!

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ θριάμβευσε του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ επειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό και με τον οποίο η «αρμάδα» του Σλόμπονταν Μπόσκαν έφτασε εν συνεχεία στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στον τελικό της περασμένης Κυριακής κόντρα στην Κηφισιά, αναδεικνύει σε όλη της την μεγαλοπρέπεια την δυναμική των Πειραιωτών.

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα βόλεϊ και παράλληλα έχουν την ικανότητα να διαπιστώνουν με μία πρώτη ματια το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το συγκεκριμένο σύνολο.

Το μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ Ολυμπιακός άνοιξε την καρδιά του στο Redaroume.gr και σε μία απολαυστική συνέντευξη, αναφέρθηκε εκτενώς στις πτυχές, που οδήγησαν τον Θρύλο στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και δεύτερου φετινού μετά από το Λιγκ Καπ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αυτό που προέχει ώστε η φετινή σεζόν να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση στον μοναδικό λαό του Ολυμπιακού να δώσει βροντερό παρών στους επερχόμενους αγώνες πλέι – οφ, ώστε να ενισχύσουν την ομάδα να φτάσει στην υλοποίηση του πολύ μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή του Αυτοκράτορα στον θρόνο του ελληνικού βόλεϊ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λευτέρη Χρυσοφάκη

Ποιοί ήταν οι σημαντικότεροι τομείς που οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κυπέλλου;

«Η ομάδα μας πήρε αυτό το τρόπαιο με τον τρόπο που ήθελε και της άξιζε! Μέσα στην Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στον ημιτελικό απέναντι σε ειδικές καταστάσεις.

Ήταν θέμα υπερηφάνειας για εμάς. Το θέλαμε πάρα πολύ και είμαστε ενθουσιασμένοι που τα καταφέραμε. Ουσιαστικά κατακτήσαμε αυτό το τρόπαιο εκτός έδρας, αφού στον ημιτελικό κερδίσαμε μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, που αγωνιζόταν μπροστά σε 1.000 και πλέον οπαδούς του.

Η ομάδα μας έδειξε πως διαθέτει … καρύδια, αλλά και καρδιά πρωταθλητή και κατάφερε να επιβάλλει τον δικό της νόμο σε μία δύσκολη έδρα. Στον τελικό δείξαμε χαρακτήρα και παρά τις απουσίες των Στεφάνου και Νταφ, καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο! Όλα τα παιδιά, που αγωνίστηκαν, έδωσαν και την ψυχή τους. Άλλωστε, αυτό το στοιχείο αποτελεί το μεγάλο μας όπλο και κάνει τη διαφορά, Όλοι όσοι αγνωιζόνται και για όσο διάστημα καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, το κάνουν με το παραπάνω, δείχνοντας ενωμένοι σαν μία γροθιά!»

  • Βλέπουμε τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το …σκαλπ του βασικού του ανταγωνιστή φέτος ΠΑΟΚ και να έχει κερδίσι και τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Πού το αποδίδετε εσείς αυτό;

«Φέτος ο Ολυμπιακός είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα με όλη την έννοια της λέξης. Έχει τη ευτυχία να διαθέτει παίκτες με έντονη προσωπικότητα, όπως οι Αγκάμεζ, Τσούπκοβιτς, Κόστα και Νταφ. Αθλητές πολύ υψηλής ποιότητας, οι οποίοι μαζί με τον πολύ καλό ελληνικό κορμό συνθέτουν ένα αξιοζήλευτο σύνολο. Η μεγάλη διαφορά βέβαια συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια ακούει το όνομα Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Ο Κολομβιανός διαγώνιος αποτελεί ένα πραγματικό φόβητρο, που απλά και μόνο η θέα του σκορπάει τον τρόμο στους αντιπάλους μας. Είναι ένας παίκτης – ηγέτης γεννημένος για τα μεγάλα παιχνίδια και με την αύρα του οδηγεί τη ομάδα σε επιτυχίες. Πολύ μεγάλη δουλειά για τον φετιονό Ολυμπιακό!»

  • Την παρουσία του κόσμου στο Ολυμπιακού σε αυτό το Final-4 πώς την είδατε;

«Ο κόσμος που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη ήταν με μία λέξη συγκλονιστικός! Φοβερός! Παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν μόλις 80 άτομα στις εξέδρες, με την φωνή και τον παλμό τους έδωσαν απίστευτη ενέργεια στην ομάδα μας και μας όπλισαν με αυτοπεποίθηση! Μάλιστα, κέρδισαν και την μάχη της εξέδρας!  Πριν από τοις αναμετρήσεις του Final-4  ήρθαν στο ξενοδοχείο και μας ενθάρρυναν. Απίστευτη η στήριξή τους, μεταδίδουν το πάθος τους στους παίκτες. Πολύ σημαντική η συνεισφορά τους!»

  • Μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη μάλιστα σεζόν, ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει είναι το πρωτάθλημα

«Στο ξεκίνημα κάθε σεζόν , θέτουμε ως βασικό και πρωταρχικό μας στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Αποτελεί την βασική κι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε η χρονιά να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Εφόσον δεν καταφέρουμε να πάρουμε και φέτος το πρωτάθλημα, η χρονιά θα είναι αποτυχημένη! Θα ειναι σαν να έχουμε πετάξει στη θάλασσα και τα δύο τρόπαια, που έχουμε πάρει! Πανηγυρίσαμε για ένα βράδυ με την ψυχή μας το Κύπελλο Ελλάδας, απλά πλέον βάζουμε το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε σκληρά, με στόχο την επιστροφή του Αυτοκράτορα του ελληνικού βόλεί στην θέση που του αρμόζει! Διότι πολύ απλά, τον συγκεκριμένο τίτλο και έννοια τον χαρακτηρίζει η διάρκεια στο πέρας των δεκαετιών και όχι δύο σεζόν… Εκτιμώ ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε»

  • Ο Ολυμπιακός με την βέβαιη πρωτιά του στην κανονική περίοδο ξεκινάει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την προσπάθειά του στα πλέι – οφ με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

«Αυτό, που θα ήθελα να τονίσω, είναι ότι στα επερχόμενα πλέι – οφ θέλουμε όσο τίποτε άλλο την στήριξη του απίστευτου και συγκλονιστικού μας κόσμου! Κάνουμε έκκληση στους οπαδούς μας να γεμίσουν κάθε γωνιά του «Μελίνα Μερκούρη» και να σταθούν δίπλα σητν ομάδα με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν! Εφόσον η έδρα μας είναι όπως πρέπει, ο Θεός να κατέβει, δεν το χάνουμε το πλεονέκτημα και θα φτάσουμε στον τίτλο!»

  • Γενικότερα πάντως, η φετινή σεζόν είναι με διαφορά η κορυφαία στην ιστορία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού συνολικά, αφού η ομάδα προπορεύεται με διαφορά σε όλα τα τμήματα και διακρίνεται στην Ευρώπη…

«Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με την στήριξη της Θύρας 7, αλλά και την οικονομική βοήθεια του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη έχει κάνει τρομερά άλματα κι έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη δυναμική και την αίγλη του! Παντού! Με αφορμή αυτό, θα ήθελα να τονίσω ότι χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου δεν θα είχαμε πετύχει αυτά τα άλματα! Μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button