ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ντουντελάνζ υπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών»

Η διοίκηση της Ντουντελάνζ υπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών» ακολουθώντας το εγχείρημα του Διοικητικού Ηγέτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη

 

Την περασμένη Πέμπτη ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ντουντελάνζ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων το Europa League. Στο περιθώριο του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες η ομάδα από το Λουξεμβούργο, υπέγραψε επισήμως την «Αρχή των Αθηνών».
Μία σπουδαία πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία στήριξε και ενδυνάμωσε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι και φορείς – κολοσσοί, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Ευρωλίγκα κ.ά., βρίσκει ακόμη περισσότερους συμπαραστάτες και συμμάχους.

Η «Αρχή των Αθηνών» για το δικαίωμα της συμμετοχής στον αθλητισμό, την οποία πρώτος υπέγραψε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού συνολικά. Σε μία προσπάθεια το άθλημα, να προσφέρει διαρκώς περισσότερα στην κοινωνία και τον κόσμο, ο Ολυμπιακός πρωτοστάτησε και έδωσε το σύνθημα, για δράση!

Στο πλευρό του Ολυμπιακού έχουν ταχθεί ήδη μεγάλοι σύλλογοι (προαναφέρθηκαν ορισμένοι μόνο) αλλά και αθλητικοί -και μη- φορείς, όπως η Ευρωλίγκα, η AIPS κ.ά.. Το κύρος της «Αρχής των Αθηνών» ωθεί μεγάλους παράγοντες του αθλητισμού να δηλώνουν «παρόντες» σε αυτή την προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο ο άνθρωπος να πάρει πίσω, από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, την αγάπη, την οποία δείχνει στο άθλημα, εν γένει.

Την περασμένη Πέμπτη, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ανάμεσα στον Ολυμπιακό μας και την Ντουντελάνζ, ο πρόεδρος της ομάδας από το Λουξεμβούργο υπέγραψε, στον αγωνιστικό χώρο, την «Αρχή των Αθηνών», ενώ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού συνολικά. Το να έχει και η Ντουντελάνζ συμπαίκτες όπως ο Ολυμπιακός, η Μπάρτσα, η Ρεάλ, ή το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, άλλωστε, δεν είναι μικρό πράγμα…
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ντουντελάνζ είναι μόνο ένας από του πάμπολλους συμπαίκτες, οι οποίοι αναμένεται να ακολουθήσουν και προστεθούν στη λίστα με εκείνους, οι οποίοι τάχθηκαν ήδη υπέρ της «Αρχής των Αθηνών».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button