Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευλογημένοι εμείς, που σε έχουμε Βασίλη!

Ο Κώστας Παλαιολόγος υποκλίνεται στο μεγαλείο του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη με αφορμή την κατάληψη της κορυφής των σκόρερς στην Basket League και τα αναρρίθμητα επιτεύγματά του.

 

Μία από τις πιο εμφατικές, τις πιο φανταχτερές σεζόν της γεμάτης διακρίσεις καριέρας του διανύει φέτος ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σε κάθε περίσταση δίνει συνεχώς «ηχηρές» απαντήσεις σε όσους … επικριτές του είχαν βιαστεί προ μηνών «βασιζόμενοι» στην … δήθεν ξεπερασμένη ηλικία του

Ο «Kill-Bill» διανύει αισίως την όγδοη σεζόν του στο Λιμάνι των τίτλων. Κι όμως… Βιώνει το καθε παιχνίδι, την κάθε προπόνηση όπως την πρώτη του «μεταβατική» χρονιά με τα «ερυθρόλευκα». Προσθέτοντας συνεχώς κίνητρα.

Μία σεζόν, η οποία τον έχει βρει να καταρρίπτει συνεχώς ρεκόρ να συλλέγει διακρίσεις και το κυριότερο να αισθάνεται διψασμένος. Σαν τον 20άρη που προσπαθεί να συλλέξει εμπειρίες έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του! Με την «τρέλα» να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης να γίνεται όλο και πιο έντονη.

Πριν από δύο εβδομάδες κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα ο φυσικός ηγέτης του Θρύλου είχε δει το όνομά του να περνάει στην κορυφή των πασέρ της Ευρωλίγκα, προσπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη Όμως δεν σταματάει εκεί. Κυνηγάει όσες ακόμη πρωτιές έχουν απομείνει και δεν έχουν καταληφθεί από τον ίδιο…

Στην αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στον Πανιώνιο πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία προσωπική διάκριση στο πλούσιο «παλμαρέ» του γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμαμτα στη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ αφού με τους 13 συνολικά πόντους που πέτυχε, βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερς της Basket League προσπερώντας στην σχετική λίστα τον βετεράνο πρώην άσο της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Νίκο Χατζή.

Το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά, ο χρόνος .. σταμάτησε, ώστε δεχθεί τα θερμά συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων. Συμπαικτών, αντιπάλων , τεχνικών επιτελείων και των δύο ομάδων . Όπως αρμόζει σ’ ένα παίκτη με το μεγαλείο, την εκτυφλωτική λάμψη, τα ηγετικά χαρίσματα του αρχηγού του Ολυμπιακού.

Λίγες στιγμές μετά την επίτευξη αυτού του τρομερού του ρεκόρ ο «Kill-Bill» τόνισε ότι αισθάνεται ευλογημένος…

Όμως αυτό που θα πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε είναι τί .. ευλογία θα πρέπει να αισθανόμαστε που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στο πέρασμα όλων των χρόνων αυτόν τον τεράστιο παικταρά, τον κορυφαίο γκαρντ της Ευρώπης, με τα «ερυθρόλευκα»

Έναν παίκτη υπόδειγμα για το άθλημα. Έναν παίκτη τόσο προικισμένο, που έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο να καθοδηγεί, να εμπνέει να παίρνει τις καίριες αποφάσεις, όταν η μπάλα «καίει». Με την δίψα για την νίκη, την επίτευξη στόχων, τις κατακτήσεις τροπαίων να είναι όλο και πιο μεγάλη. Σαν να είναι η πρώτη φορά…

Ας τον απολαύσουμε όλοι μας! Παιχνίδι με παιχνίδι…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button