Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Επτάρα» πρόκρισης στον Ιωνικό! (Video)

Σαν σήμερα το 1999 ο Θρύλος παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο, συνέτριψε τον Ιωνικό στην Νεάπολη με το εκκωφαντικό 4-7 και συνέχισε την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση του νταμπλ.

 

Με μία από τις πιο ευρείες εκτός έδρας νίκες του στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία!

Συγκεριμένα, σαν σήμερα πριν απο 18 χρόνια ο Θρύλος στην κορυφαία σεζόν της ιστορίας του τόσο από πλευράς επίτευξης στόχων (νταμπλ και πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League), αλλά και από πλευράς απόδοσης πέρασε σαν σίφουνας από την Νεάπολη, όπου σε νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου συνέτριψε με 7-4 τον Ιωνικό!

Μία νίκη, που του άνοιξε διάπλατα τον δρόμο προς την κατάκτηση του πρώτου του νταμπλ, έπειτα από 18 χρόνια!

Οι «ερυθρόλευκοι»  μπήκαν φουριόζοι αλλά ένα ολέθριο σφάλμα του Αντζα στο 15′ επέτρεψε στον Μουτσοντρίγκο ν’ ανοίξει το σκορ για τον Ιωνικό.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε στο 30’ με τον Βασίλη Καραπιάλη  αλλά στο επόμενο λεπτό ο Νταρακλίτσας (31’) έκανε το 2–1 για τους γηπεδούχους.

Στα τελευταία λεπτά τουπρώοτυ ημχρόνου ο Θρύλος ήταν καταιγιστικός μετατρέποντας το εις βάρος το 2-1 σε 2-4 (!) θέτοντας τις βάσεις της σπουδαίας πρόκρισης!

Στο 41’ ο Κλάεβιτς ανέτρεψε τον Γιαννακόπουλο και ο διαιτητής Κωνσταντινίδης σωστά τον απέβαλε με 2η κίτρινη και υπέδειξε πέναλτι.

Στο επόμενο λεπτό ο Γρηγόρης Γεωργάτος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα (2-2) και άρχισε η… αντίστροφη μέτρηση για τους Νικαιώτες. Η απογοήτευση, το αριθμητικό μειονέκτημα αλλά και η ανωτερότητα των φιλοξενουμένων… έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά τους.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο 44’ έγραψε το 2-3 για τον Θρύλο, για να έρθει ο Ανδρέας Νινιάδης στο 45’ να πετύχει το 2-4!

Ο Ίλια Ίβιτς στο 54’ έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό για το 2-5, για να μειώσει ο Φίλης στο 56’ σε 3-5.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο 65΄έκανε το 3-6 για τον Θρύλο, ενώ ο Αφεντουλίδης με καταπληκτικό γκολ στο 80’ μείωσε σε 4-6.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Θρύλο, το πρόσθεσε ο Πίτερ Οφορίκουε στο 91’

ΙΩΝΙΚΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παχατουρίδης, Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Φίλης, Νταρακλίτσας, Αφάς (81 Τσόπτσης), Μπρούστερ, Φρούσσος (56 Αφεντουλίδης), Δεληγιάννης, Μουτσοντρίγκο (66 Σταμπουλής).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης (46 Μαυρογενίδης), Γεωργάτος, Καραταϊδης, Αντζας, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Καραπιάλης (69 Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Ιβιτς (63 Γκόγκιτς), Νινιάδης.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες φάσεις εκείνου του αξέχαστου αγώνα

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button