ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Επένδυσε στην πυγμαχία ο Ολυμπιακός» (Video)

Στο γεγονός ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του τμήματος αναφέρθηκε ο προπονητής Πυγμαχίας του Ολυμπιακού Λευτέρης Λειβάδης στην ανανεωμένη εκπομπή «Μεγάλη μου Αγάπη».

Ο Λευτέρης Λειβάδης, ο Θοδωρής Βλάχος κι ο Γρηγόρης Σανίκης ήταν οι πρώτοι καλεσμένοι της ανανεωμένης εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου «μετακόμισε» στην απογευματινή ζώνη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά (Κανάλι 1) και έχει πλέον δίωρη διάρκεια (17:00 – 19:00).

Ο τεχνικός του τμήματος πυγμαχίας μίλησε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Πειραιά από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου, ο κόουτς της ομάδας πόλο ανδρών, μίλησε για τη νίκη στην Μπρέσια και την προσεχή αναμέτρηση με την Παρτιζάν και ο άσσος της ομάδας χάντμπολ για την έως τώρα εντυπωσιακή πορεία του νεοσύστατου τμήματος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.

Όπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλα τα ερυθρόλευκα τμήματα ,καθώς και χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου.

Αποσπάσματα των τριών συνεντεύξεων.

Λευτέρης Λειβάδης: «Είναι ηθική υποχρέωση μας να πρωταγωνιστούμε».

Για το τμήμα πυγμαχίας: «Ξεκίνησα το 1969 στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, εκεί που στεγάζεται τώρα η πυγμαχία, στο παλιό Καραϊσκάη ήταν η αίθουσα της πάλης. Προπονητής ανέλαβα αργότερα όταν ανακατασκευάστηκε το γήπεδο και για αρκετά χρόνια φιλοξενηθήκαμε σε αρκετές γειτονιές του Πειραιά. Τώρα στο νέο Καραϊσκάκη είμαστε σε ένα χώρο κόσμημα. Μπορεί να μας φαίνεται μικρό, γιατί είμαστε πολλοί, αλλά είναι δικός μας χώρος, το σπίτι μας. Μπαίνεις μέσα και ξέρεις που βρίσκεσαι. Στον Ολυμπιακό είναι η ψυχή μας, είναι ο χώρος μας».

Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Πειραιά, «Π. Σαλπέας»: «Ο Ολυμπιακός κάθε φορά που έκανε ένα βήμα, ήταν πάντα προς το καλύτερο. Ο σύλλογος επένδυσε στο άθλημα της πυγμαχίας. Η διοίκηση και ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης, φέρνουν το υλικό και ο προπονητής πρέπει να το διαχειριστεί. Έχουμε απαιτήσεις, έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω θα είμαστε οι πρωταθλητές. Πολλά χρόνια ήμασταν αδικημένοι. Ο Δουρής δεν είχε βγει πρωταθλητής αλλά είχε βγει βαλκανιονίκης. Στην πυγμαχία βασικό κομμάτι είναι η κλήρωση. Θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα γιατί είναι πολλοί καλοί αθλητές. Είναι για το καλό όλων η εξέλιξη του αθλήματος. Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουμε 9 αθλητές κι 3 αθλήτριες».

Θοδωρής Βλάχος: «Μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα»

Για το ματς της Τετάρτης με τον Υδραϊκό: «Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μας έχουμε το παιχνίδι του Σαββάτου με την Παρτιζάν. Απέναντι στον Υδραϊκό πιστεύουμε θα επικρατήσουμε καθώς η υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και θα αποτελέσει ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας πριν το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την ωριμότητα που δείχνει η ομάδα στην Ευρώπη: «Δεν θέλω να συγκρίνω την εφετινή ομάδα με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η ομάδα είναι διαφορετικά στημένη, με καινούργιους παίκτες και ακόμη και εγώ δεν μπορώ να πω, πόσο καλύτερα μπορούμε να παίξουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε πολύ καλά δείγματα. Παραμένουμε μια δυνατή ομάδα στην Ευρώπη, ίσως μέσα στις τέσσερις καλύτερες αυτή τη χρονική στιγμή».

Για το νικητήριο γκολ του Ομπράντοβιτς κόντρα στην Μπρέσια: «Ήταν ένα γκολ και μια φάση που ενθουσιάζει γιατί μας χάρισε τη νίκη κυριολεκτικά στη λήξη του ματς. Ήταν ένα παιχνίδι που στην αρχή φάνηκε ότι θα κερδίζαμε εμείς, μετά η Μπρέσια ανέβασε την απόδοσή της, αλλά συνολικά ήμασταν καλύτεροι και πήραμε τη νίκη μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Είναι ένα «τρίποντο» που θα είναι πολύτιμο στη συνέχεια. Οι βαθμοί εκτός έδρας θα είναι χρυσάφι αρκεί θα καταφέρουμε να μείνουμε αήττητοι στην έδρας μας».

Για την έως τώρα εξέλιξη του Τσάμπιονς Λιγκ: «Στον όμιλο μας, από την κλήρωση κιόλας, είδαμε ότι οι ομάδες είναι ισάξιες και θα έχουμε αποτελέσματα που θα ξαφνιάσουν. Ο άλλος όμιλος είναι τρεις καλές ομάδες και οι άλλες απέχουν αρκετά. Στον όμιλο μας θα γίνει μεγάλη μάχη για τις τέσσερις πρώτες θέσεις και μας ενδιαφέρει να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται ώστε να έχουμε καλύτερο χιαστί παιχνίδι στη συνέχεια».

Για το παιχνίδι με την Παρτιζάν στον Πειραιά: «Θα δει θέαμα ο κόσμος το Σάββατο. Έχουμε αποβάλει το άγχος των πρώτων αγώνων, αλλά και του πως θα είμαστε αγωνιστικά. Οι παίκτες μας βλέπουν ότι οι δυνατότητες της ομάδας είναι τεράστιες και παίζουν όλο και καλύτερα. Θα πρέπει να επισημάνω πως και το όνομα της Παρτιζάν στο άθλημά μας είναι δυνατό. Προέρχεται από ιστορική σχολή στην υδατοσφαίριση και μπορεί να μην έχει την ίδια δυναμική με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο οι Σέρβοι μπορούν πάντα να σου κάνουν τη ζημιά. Εμείς όμως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, ξέρουμε τι θέλουμε σε κάθε παιχνίδι και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα το πάρουμε».

Γρηγόρης Σανίκης: «Περιμένουμε τον κόσμο μας στα ντέρμπι του 2ου γύρου»

Για τη νέα ομάδα χάντμπολ: «Στον Ολυμπιακό βρισκόμαστε πολλοί αθλητές μεγάλου βεληνεκούς για τα Ελληνικά δεδομένα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που δημιουργήθηκε η ομάδα και μπορώ και εγώ σαν αθλητής να αγωνίζομαι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ήταν όνειρο για πολλούς από μας να δημιουργηθεί το τμήμα και να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα χάντμπολ με τα χρώματα του Ολυμπιακού».

Για την παρουσία του κόσμου στην Έδεσσα: «Αυτό που έγινε στην Έδεσσα ήταν απρόσμενο και πρωτόγνωρο. Την έλευση του κόσμου αντιληφθήκαμε πριν καν μπουν στο γήπεδο όταν τραγουδούσαν έξω από το γήπεδο. Δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα».

Για το ματς με τον Φίλιππο Βέροιας: «Η ομάδα είναι φτιαγμένη για να πρωταγωνιστήσει και για αυτό είμαστε και εμείς εδώ. Οτιδήποτε λιγότερο από την πρωτιά θα είναι αποτυχία. Από κει και πέρα υπάρχουν μέρες στον αθλητισμό που τίποτα δεν σου βγαίνει. Μια τέτοια μέρα ήταν και κόντρα στον Φίλιππο, όπου για αρκετή ώρα δεν μας πήγαινε τίποτα καλά. Σημαντικό είναι που δείξαμε χαρακτήρα και στο τέλος πανηγυρίσαμε τη νίκη».

Για την παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στα εντός έδρας ντέρμπι του δευτέρου γύρου: «Όλοι μας περιμένουμε να δούμε το μεγαλείο που βγάζει ο λαός του Ολυμπιακού ώστε να μας ωθήσει ακόμη περισσότερο στην επίτευξη των στόχων μας. Έχουμε δύσκολο έργο καθώς όλοι να τον κερδίσουν τον πρώτο».

Για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη: «Η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος κ. Κουντούρης και όλο το επιτελείο μας έχουν αγκαλιάσει, μας έχουν προσέξει πολύ και τους ευχαριστούμε πολύ. Βοηθά κι αυτό καθώς είμαστε ένα σύνολο με καλή χημεία. Το άθλημα ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, είναι δυναμικό, είναι θεαματικό, έχει ένταση, έχει συνεχή εναλλαγή σκορ, έχει γκολ και δεν θα δυσκολευτεί να το αγαπήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού και που έχει αθλητική κουλτούρα».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button